Laat je kerstboodschap inspreken door de Kerstman in Finland

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Het einde van 2020 komt snel dichterbij en steeds meer mensen houden zich bezig met de vraag: “Hoe maken we de feestdagen dit jaar sfeervol en gezellig, hoewel we niet zoveel samen kunnen zijn als anders?” Visit Finland doet alvast een duit in het zakje. Je kunt nu namelijk een boodschap voor iemand die je niet in levenden lijve kunt zien laten inspreken door de Kerstman in Finland. Wees er wel op tijd bij!

Say it with Santa

Klinkt leuk toch? Dit is hoe je zo’n videoboodschap van de Finse Kerstman kunt regelen:

18-29 november: aanvragen

Van 18-29 november kun je op deze website een persoonlijke boodschap (in het Engels) achterlaten die je graag door de Kerstman wilt laten voorlezen aan een familielid, geliefde of vriend(in). Je kunt diegene bijvoorbeeld een fijne kerst wensen of vertellen dat je hem of haar zo mist. Of heb je misschien nog een andere boodschap die je graag op een bijzondere manier wilt overbrengen?

Je kunt bij het indienen van je boodschap ook aangeven of je het leuk zou vinden om live te videobellen met de Kerstman. Zou je dat wel willen, vertel er dan vooral bij waarom zo’n ontmoeting bijzonder voor je zou zijn.

30 november-6 december: selectie

Tussen 30 november en 6 december neemt de Kerstman (met behulp van zijn elven) alle berichten door. Jammer genoeg kan hij ze niet allemaal voorlezen – hij moet tenslotte ook nog voor de kerstcadeautjes zorgen. Daarom zal hij er ongeveer tachtig uitkiezen om voor te lezen. Die komen dan op het YouTube-kanaal van het Finse verkeersbureau te staan.

Ook de gelukkigen die de Kerstman via Zoom of Teams persoonlijk mogen ontmoeten, worden nu geselecteerd.

7-13 december: videoboodschappen beschikbaar

In deze periode worden de videoboodschappen geüpload naar het YouTube-kanaal van Visit Finland. Je krijgt ook bericht per mail.

14-20 december: persoonlijke ontmoetingen met de Kerstman

Op deze dagen staan de Zoom/Teams-ontmoetingen met de Kerstman gepland voor degenen die hiervoor zijn uitgekozen. De ontmoetingen duren ongeveer een kwartier.

11 december: livestream van de Kerstman

Niet geselecteerd? Niet getreurd. Dan kun je de Kerstman op 11 december om 19.00 uur alsnog ontmoeten tijdens een livestream het Instagram-account van Visit Finland.

kerstman in Finland
Foto: Visit Finland via Baltus Communications

Volgend jaar echt op bezoek bij de Kerstman in Finland?

Hopelijk kunnen we volgend jaar weer op bezoek gaan bij de Kerstman in Fins Lapland. Dat winters Lapland betoverend mooi is, weet ik wel al uit ervaring. Een dik pak sneeuw, een rit op de honden- of rendierslee (of misschien wel op de sneeuwscooter), een wandeling op sneeuwschoenen en dan opwarmen bij een vuurtje en met een beetje geluk zelfs het noorderlicht zien – het zijn onvergetelijke momenten. Maar het hoofdkwartier van de Kerstman bij Rovaniemi heb ik alleen nog maar in de zomer bezocht. Die combinatie van een winterse vakantie in Fins Lapland en een bezoek aan de Kerstman in de periode waarin Kerstmis in de lucht hangt – dat lijkt me echt geweldig om mee te maken.

Laat nu jouw bericht achter

Maar voor nu dus op naar SayItWithSanta.com en wie weet maakt de Kerstman straks een videoboodschap van jouw bericht. Hier alvast een voorproefje:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *