Karma van Fredrik Persson Winter

Karma: Trollhättan door de ogen van Fredrik Persson Winter

Trollhättan is een stad waar we al vaak zijn geweest tijdens onze vakanties in Zweden. Dat de nieuwe thriller Karma van Fredrik Persson Winter (bekend van zijn debuut De Das) zich daar afspeelt, maakte me extra nieuwsgierig. Maar, zo vertelt Winter in zijn nawoord, verwacht niet het Trollhättan dat er zomers zo lieflijk bij ligt. Dit is het Trollhättan zoals Winter het zich herinnert uit zijn jeugd en zoals het zich in zijn fantasie heeft gevormd. Het is een Trollhättan vol geheimen en binnenkort wordt alles onthuld…

Het verhaal van Karma

In Karma verdwijnt een meisje in de bossen aan de voet van de waterkrachtcentrale in Trollhättan. Haar rode windjackje wordt gevonden in het bos. Het is zo neergelegd, dat het lijkt alsof ze bij de wortels van een boom zit te wachten. Maar het jasje is niet om het lichaam van het vermiste meisje gedrapeerd, maar om de stoffelijke resten van een ander, onbekend kind.

Wat heeft dit alles te maken met het verschrikkelijke geheim dat een vriendengroep al 25 jaar lang met zich meedraagt en dat een van hen het leven kostte? In plaats van de waarheid te vertellen, beweerden ze destijds dat hun vriendin was verdronken in de sterke stroming van Göta Älv. Dat verhaal hebben ze altijd volgehouden, maar de leugen heeft hen langzaam verteerd en hun levens op verschillende manieren geruïneerd. Nu heeft iemand een van hun dochters ontvoerd en dreigt diegene de waarheid achter het verschrikkelijke ongeluk te onthullen.

Afbeelding met dank aan AW Bruna

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Over Fredrik Persson Winter

Fredrik Persson Winter is schrijver en podcastmaker. Hij schreef eerder al jeugdliteratuur onder het pseudoniem Fredrik Persson. Winter is een van de vaste medewerkers aan de succesvolle Zweedse podcast Fantastisk Podd over het schrijven van sciencefiction, fantasy en horror. De Das was zijn thrillerdebuut.

Lees Karma zelf

Karma (ISBN: 9789400513006) van Fredrik Persson Winter is vertaald door Petra Broomans en kwam op 5-1-2023 uit bij AW Bruna. Het boek heeft 320 bladzijden.

Hier kun je alvast een fragment van Karma lezen.

Ga je het in januari 2023 boek in de boekwinkel kopen? Vergeet dan niet te vragen naar het gratis magazine Scandi, dat AW Bruna voor de derde keer uitbrengt ter gelegenheid van de Maand van de Scandinavische Thriller.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.