Jotex voor de kinderkamer

Jotex Mini: Zweeds interieur voor een kamer die past bij je kind

Ben je een babykamer aan het inrichten of is je kind toe aan een nieuwe kinderkamer? Dan kun je nu volop inspiratie opdoen bij de Zweedse online woonwinkel Jotex. Kindercollectie Jotex Mini, die in 2019 werd gelanceerd, heeft nu namelijk allerlei nieuwe items voor het najaar en de winter. Ideaal als je de komende weken of maanden wat Scandinavisch interieur in huis wilt halen!

Onze woonuitdaging voor het nieuwe schooljaar

Naarmate kinderen groter worden, veranderen hun voorkeuren. Dat maken we hier thuis natuurlijk ook mee! Ledikantjes werden meegroeibedden en later stapelbedden. Mierzoet roze en Cars-posters verdwenen en er kwam behoefte aan bureaus om huiswerk aan te maken. Op dit moment maken we nieuwe plannen om in twee vrij kleine kamers ook nog plek te maken om na school te kunnen kletsen met vriend(in)nen. We staan dus voor een mooie uitdaging: twee tieners met een duidelijke eigen smaak en een niet zo grote kamer een fijne plek geven om te slapen, leren én chillen.

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Mijn kamer, mijn regels

Hoewel we uiteraard betrokken zijn bij het maken van de nieuwe plannen, laten we de kinderen vooral zelf het voortouw nemen in het maken van de plannen. Zij zijn het tenslotte die zich uiteindelijk fijn moeten voelen in de opnieuw ingerichte kamers. Ze hebben heel duidelijk hun eigen ideeën – en groot gelijk hebben ze! Dat past mooi bij de herfstcollectie van het Zweedse woonmerk Jotex, die het motto ‘Mijn kamer, mijn regels’ heeft meegekregen.

Zelf kwam ik de herfstcollectie van Jotex Mini tegen omdat ik het niet kan laten om me wel een beetje tegen de plannen voor de nieuwe kamers aan te bemoeien. Want er moet wel een bureaustoel komen die goed zit, en er moet genoeg opbergruimte zijn zodat er niet van alles blijft rondslingeren op de grond. De stijl van de kamers laat ik aan de kinderen over, de praktische punten houd ik op de achtergrond een beetje in de gaten – hoewel ze ook op dat gebied echt wel goede ideeën hebben.

Jotex voor de kinderkamer
Foto: Jotex/Jesper Brandt via UPR

Een kamer voor elk kind

In tegenstelling tot onze tieners kunnen baby’s natuurlijk nog niet aangeven wat ze wel en niet mooi vinden in hun (toekomstige) kamer. Toch wil Jotex kinderen van alle leeftijden de mogelijkheid geven om hun persoonlijkheid tot uitdrukking te laten komen in hun kamer. Als je geen tieners hebt zoals ik, maar jongere kinderen, kun je daar als ouder vast wel een inschatting van maken. Ze zullen snel genoeg zo groot zijn dat ze hun mening gaan geven 🙂

kindercollectie Jotex
Foto: Jotex/Jesper Brandt via UPR

Volgens Lydia Göthberg, productmanager van Jotex Mini, bevat de nieuwe collectie dan ook iets voor ieder kind – van baby tot tiener. De één zal zich aangetrokken voelen tot de zachte knuffels, kleden en meubels van zachte teddystof, de ander tot de opvallende minimalistische ontwerpen en posters. Of je nu van pastelkleuren houdt, van felle kleuren of van zwart-wit, het kan allemaal. En wees vooral niet bang om je eigen gedurfde combinaties te maken – of je kind dat te laten doen.

Steeds duurzamer

Goed om te weten: alle katoenproducten van het bedden- en badgoed in de Mini-collectie zijn GOTS-gecertificeerd. Ook de tapijten in de collectie worden binnenkort gemaakt van duurzamer katoen. Daarnaast gaan producten van het Euroflax-linnen deel uitmaken van het assortiment. Zo is de Jotex Mini-collectie niet alleen leuk, maar ook steeds duurzamer.

Ik ga me nog eens goed verdiepen in de Jotex Mini-collectie en kijken of er iets bij zit dat ons dichter bij die twee perfecte tienerkamers brengt. Zie jij er favorieten bij die je wel in huis zou willen halen?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.