Kerst bij Jotex: The Art of Christmas met Mikael Selin

Een paar maanden geleden introduceerde Jotex de eerste samenwerking met de Zweedse illustrator Mikael Selin. Voor de feestdagen hebben ze de handen weer ineengeslagen, met als resultaat een collectie die klassieke kerstversiering in een eclectisch en modern jasje steekt.

Fan van Scandinavische kerst? Neem dan zeker even een kijkje op de kerstpagina van Nordic Nest en schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties in de aanloop naar de feestdagen.

The Art of Christmas

Mikael Selin is absoluut geen minimalist. In zijn eerste samenwerking met Jotex leefde hij zijn creativiteit uit op een aantal ontwerpen voor de trend Home Sweet Home. Hij ontwierp toen onder andere textiel en tapijten die een moderne uitstraling kregen dankzij speelse kleuren en eigentijdse illustraties.

Deze nieuwe kerstcollectie van Jotex & Mikael Selin is een eclectische mix van patronen en kleuren. Een moderne kijk op de klassieke kerst dus eigenlijk. De kerststerren zijn asymmetrisch, de kerstman is vervangen door eekhoorns, de illustraties zijn ‘new school’ en de kleur rood speelt nu eens geen hoofdrol. Zelf omschrijft Mikael de collectie als: ‘classic meets new generations’.

Jotex producten voor Kerstmis
Foto: Jotex via UPR

Mikael Selin vertelt: “Ik wilde iets creëren dat niet 100% kerst was, maar dat wel werkt in die context. Iets toevoegen aan de kerstspullen die je al generaties lang hebt. Niet per se vervangen, maar eerder een interessante mix creëren waarbij je beide kunt combineren. Je zou mijn producten zelfs vóór Kerstmis uit de kast kunnen halen zonder verstokte kersttradities te schenden en kerstfanaten op de stang te jagen.”

kerst bij Jotex
Foto: Jotex via UPR

Dieren en de natuur

“Het was leuk om met Mikael samen te werken en te zien hoe hij voor een hele collectie unieke producten speelt met patronen en kleuren. De patronen zijn duidelijk geïnspireerd op dieren en de natuur. De producten zijn niet alleen mooi op zichzelf of als meerdere bij elkaar, maar ze harmoniëren ook met andere patronen en materialen,” zegt Isabelle Östman, productmanager verlichting bij Jotex.

Nieuwsgierig? De collectie wordt op 25 oktober gelanceerd op de website van Jotex.

Vrolijke (pre-)feestdagen!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.