Kom in de kerstsfeer met het Scandinavische woonmerk Jotex

Het Scandinavische woonmerk Jotex lanceert op 8 november de nieuwe collectie voor de feestdagen van 2021. De kerstcollectie van Jotex omvat drie trends: Merry Minimalism, Holiday Classics en Christmas Glam. Hiermee kun je makkelijk jouw persoonlijke woonstijl aanpassen aan de komende feestdagen – en de gezellige weken daarvoor.

Op weg naar de feestdagen

In de drie trends staan gezellige rituelen in de aanloop naar kerst centraal. ‘The Holiday is a Journey’ heet de collectie dan ook. Elk jaar komen we samen steeds meer in de stemming voor de feestdagen. Op de radio is steeds vaker kerstmuziek te horen, in de winkels zijn weer lekkernijen voor kerst verkrijgbaar en er de eerste kerstfilms verschijnen op televisie.

De feestdagen bereiken ons dus via al onze zintuigen – niet alleen tijdens kerst, maar al weken daarvoor. Ook aan de mooie momenten tijdens die aanloop mogen we best aandacht besteden – ook in ons interieur. En het leuke is dat iedereen er zijn of haar eigen invulling aan kan geven, of dat nu traditioneel is, of op een nieuwe, eigen manier.

Trend 1: Holiday Classics

Hou je vooral van de traditionele gezelligheid van de kerstdagen? Dan gaat je voorkeur waarschijnlijk uit naar Holiday Classics. Dit zijn items die je interieur in de stemming brengen om lekker met een kop glühwein en een dekentje op de bank te gaan zitten. Organische vormen en zachte verlichting staan centraal. Producten uit dit onderdeel van de collectie zijn bijvoorbeeld papieren kerststerren en comfortabel textiel, zoals de Hella-plaid, de Coconino-voetensteun en kussenslopen in zachte tinten.

Jotex kerst 2021
Foto: Jotex via UPR

Trend 2: Merry Minimalism

Liever wat minimalistischer? Kijk dan eens naar de strakke ontwerpen van Merry Minimalism. Net als Japandi, waarover ik schreef bij de tips om een Scandinavische tafel te dekken, is dit een combinatie van Scandinavisch en Japans minimalisme. De massieve Palanzo-tafel en de Toba-stoelen creëren een warme en gastvrije sfeer. Het hout zorgt voor een natuurlijk element en vormt een mooie combinatie met linnen tafellakens, glaswerk en het rustieke Livy-servies.

Jotex kerst 2021
Foto: Jotex via UPR

Trend 3: Christmas Glam

Voor de nodige glitter & glamour is er de extravagante Christmas Glam-collectie. Deze omvat goudkleurige kerstversieringen, meubilair van schapenvacht en kitscherige details. Kerstboomdecoraties in de vorm van ballonnen, avocado’s, hotdogs en pinguïns zorgen voor een moderne en speelse touch.

Jotex kerst 2021
Foto: Jotex via UPR

De kerstcollectie van Jotex is nu verkrijgbaar op Jotex.nl. Ook handig: voor elke trend heeft Jotex een speciale playlist samengesteld voor de feestdagen.

Vrolijke (pre-)feestdagen!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.