De onbekende van Jorn Lier Horst

Nieuw Cold Case-boek van Jørn Lier Horst: De onbekende

Ik ben een groot fan van de Noorse bestsellerauteur Jørn Lier Horst en zijn personage rechercheur William Wisting. Ik was dan ook blij toen ik zag dat op 6 september 2022 het derde deel van het succesvolle Cold Case-kwartet eraankomt. Het nieuwe boek heet De onbekende en ik weet zeker dat het weer een boek zal zijn dat je van het liefst van kaft tot kaft in één keer uitleest.

Het verhaal van De onbekende

Wanneer in het bos het verminkte lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden, lijkt dit het werk van seriemoordenaar Tom Kerr. Maar Kerr zit al vier jaar in de gevangenis en kan de misdaad dus nooit hebben gepleegd. De politie richt haar pijlen dan ook op een andere verdachte: een man die de pers ‘de Onbekende’ noemt. Deze Onbekende zou Kerrs nooit gevonden partner zijn.

Het verhaal neemt een wending wanneer wanneer Kerr tijdens een reconstructie (die bedoeld was om het lichaam van een van zijn slachtoffers te vinden) weet te ontsnappen. William Wisting wordt verantwoordelijk gehouden voor het fiasco. Maar hij heeft wel urgentere dingen aan zijn hoofd: met zowel Kerr als de Onbekende op vrije voeten, is het een kwestie van tijd voor er meer slachtoffers vallen…

De onbekende van Jorn Lier Horst
Afbeelding met dank aan de uitgever

Over de auteur

Jørn Lier Horst (1970) is de Noorse schrijver van de bekroonde misdaadserie over inspecteur William Wisting. Voordat hij fulltime schrijver werd, werkte hij als hoofd van de recherche in het Noorse district Vestfold. Hierdoor zijn zijn boeken behalve spanning ook erg realistisch. Horst heeft een bijzonder talent om menselijke interactie te observeren en omschrijven. Van zijn boeken zijn in Noorwegen inmiddels meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

De onbkeende (ISBN: 9789400513990) heeft 384 bladzijden en is vertaald door Kim Snoeijing. Het boek verschijnt bij uitgeverij AW Bruna en kost € 23,99.

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.