boek Hygge van Meik Wiking

Boek Hygge voor thuis: maak van je huis je ‘happy place’

Wat is het weer een gezellig boek geworden, het nieuwste boek van Meik Wiking. Het heet dan ook: Hygge voor thuis: Hoe je van je thuis je Happy Place kunt maken. Het staat vol met tips om het thuis gezellig te maken, maar ook met mooie foto’s en illustraties. Daardoor is het echt een boek om bij de hand te houden en regelmatig even op te pakken voor een portie feelgood-inspiratie.

Geluk is dichterbij dan je denkt

Voor geluk hoef je niet ver te zoeken. Het is dichterbij dan je denkt: in je eigen huis! Nu voor velen van ons thuiswerken niet meer weg te denken is uit ons leven, zijn we vaker dan ooit thuis. En dat is mooi, want thuis is de plek waar we veiligheid en troost vinden. Thuis kun je helemaal jezelf zijn, en samen zijn met de mensen van wie je houdt. Terwijl de wereld om ons heen steeds hectischer en harder lijkt te worden, kunnen we daar thuis gelukkig aan ontsnappen.

‘Bladerend in dit boek wil je het licht dimmen, dikke sokken aantrekken en in dankbaarheid om je heen kijken.’

Happinez

Maar hoe beïnvloedt ons huis nou precies hoe we ons voelen? Als we dat weten, kunnen we ons huis ook zo inrichten dat het ons een fijn gevoel geeft. Zodat we er niet alleen leven, maar ook echt opleven. Daarvoor is er nu dus dit boek van de Deense Hygge-expert Meik Wiking. Wiking combineert onderzoek op het gebied van design en geluk om tot een antwoord te komen, zodat de plek waar we het meest zijn, ook het fijnst is. Het perfecte boek dus om je huis zo hyggelig mogelijk te maken.

‘Voor wie zich afvraagt waarom de Denen al jaren het gelukkigste volk ter wereld zijn, brengt dit sympathieke boek uitkomst.’

De Telegraaf

Wat komt aan bod in het boek?

Meik Wiking valt meteen met de deur in huis: opgroeien in Denemarken betekent opgroeien met twee dingen, namelijk design en hygge. In het eerste hoofdstuk komen meteen enkele bekende namen uit het Deense design aan bod – en van Deense series waarin bekende design-items te zien zijn. Het schijnt dat de series soms zelfs ‘meubelporno’ genoemd worden. En inderdaad, ook wij roepen bij het kijken van Scandinavische series wel eens: hé kijk, daar heb je die lamp of die stoel. Laatst zag ik nog de EM77 van Stelton voorbijkomen. Daar blijken we dus niet de enigen in te zijn…

boek Hygge van Meik Wiking

Maar hygge in huis halen betekent niet dat je jezelf arm moet kopen aan Deens design. Het boek van Meik Wiking geeft je tips over het creëren van knusheid met kussens en dekens, over het zorgen voor meer rust of energie met minder of meer licht en over het maken van de perfecte plekken om te spelen of te werken. Zo kun je met kleine aanpassingen van je huis een nog fijnere plek maken: een lust voor het oog en daardoor ook voor je welzijn.

boek Hygge van Meik Wiking

Over lust voor het oog gesproken: het boek ziet er zelf ook weer heel mooi uit. Het heeft een harde kaft met gezellige illustraties in warme kleuren die me een beetje een feestdagen-gevoel geven. Een bijkomend voordeel dus: dit boek kan zelf al een pronkstuk in je interieur worden, nog los van alle tips die erin staan.

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Over de auteur

Meik Wiking (1978) richtte in 2013 het Happiness Research Institute op in Kopenhagen. Hij heeft drie bestsellers geschreven, waarvan wereldwijd meer dan twee miljoen exemplaren zijn verkocht: Hygge, Lykke en De kunst van herinneringen maken.

‘Denen maken er het beste van en hygge helpt ze daarbij. Dat zijn nou wijsheden waar een mens iets aan heeft.’

Flow

Hier is Hygge voor thuis verkrijgbaar

Hygge voor thuis – Hoe je van je thuis je happy place kunt maken (ISBN: 978 94 005 1481 2) is nu verkrijgbaar en is een uitgave van Lev. Het boek heeft 272 bladzijden en kost €21,99. Het is vertaald door Barbara Lampe.

Ik kreeg het boek Hygge voor thuis om erover te schrijven op Scandinavisch Leven.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.