Slagzij van Horst en Enger

Op de leeslijst: Slagzij van de Noren Horst & Enger

Na het succes van Nulpunt en Rookgordijn (waarvan meer dan 20.000 boeken verkocht zijn) hebben Jørn Lier Horst en Thomas Enger de handen weer ineen geslagen. De combinatie van het klassieke vakmanschap van de eerste en het talent voor rauw thrillerwerk van de tweede heeft weer een mooi boek voortgebracht: Slagzij (Slagsida). In deze derde Blix & Ramm-thriller wordt een inspecteur in koelen bloede neergeschoten. Is het een afrekening, of een waarschuwing? Wie is er nog te vertrouwen en wie juist niet? Vanaf 22 maart 2022 kunnen we het lezen…

Het verhaal van Slagzij

In Slagzij ontdekt inspecteur Sofia Kovic een verband tussen verschillende moordzaken in Oslo in het afgelopen anderhalf jaar. Voordat ze iemand anders bij de politie op de hoogte brengt, probeert ze haar baas Alexander Blix te bereiken. Maar tegen de tijd dat Blix haar kan terugbellen, is Kovic al doodgeschoten in haar huis. Het lijkt op een keiharde afrekening. En in het appartement onder dat van Kovic lukt het Blix’ dochter Iselin maar net om aan hetzelfde lot te ontsnappen.

Vier dagen later zitten Blix en misdaadjournalist Emma Ramm in een verhoorkamer tegenover de nationale recherche. Blix heeft een man doodgeschoten en Ramm heeft dit zien gebeuren. In het ziekenhuis vecht Iselin voor haar leven. Blix weet inmiddels niet meer wie hij nog kan vertrouwen. En wat erger is: hij weet niet of Iselin het zal redden. Bovendien is hij er niet zeker van dat hij de juiste man heeft neergeschoten…

Slagzij van Horst en Enger
Afbeelding met dank aan uitgeverij AW Bruna

Over de auteurs

Voormalig rechercheur moordzaken Jørn Lier Horst (1970) is bekend van zijn Wisting Kwartet en zijn Cold Case Kwartet. Zijn werk is een unieke mix van spanning en realisme, en hij is een uitstekend observator van menselijke interactie. Thomas Enger (1973) is de schrijver van de Henning Juul-thrillers. Zijn handelsmerk is zijn rauwe stijl in combinatie met een voorliefde voor maatschappelijke thematiek.

Slagzij (ISBN 978 94 005 1139 2) heeft 320 pagina’s en verschijnt op 22 maart 2022 bij A.W. Bruna.

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.