Feestelijk cadeau: een horloge van Danish Design voor kerst 2020

Kerstmis wordt anders dit jaar. De kans dat wij het alleen met ons gezin vieren, is groot. Toch heb ik me voorgenomen om niet alle feestdagen in mijn onesie op de bank te gaan hangen. Ik wil er op sommige momenten toch wel een beetje feestelijk uitzien. Bijvoorbeeld met iets sierlijks om mijn pols in plaats van mijn sporthorloge. Een sierlijk horloge van Danish Design stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, dus deze rare feestmaand leek me hét moment om daar maar eens iets mee te doen. Zou jij voor goud kiezen, of voor zilver?

Fan van Scandinavische kerst? Neem dan zeker even een kijkje op de kerstpagina van Nordic Nest en schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties in de aanloop naar de feestdagen.

Tip: kijk als je op zoek bent naar Scandinavische kleding of accessoires zeker even op de website van Afound. Daar vind je altijd hoge kortingen op merken als H&M, H&M Home, & Other Stories, ARKET, Monki, Weekday en COS. Zo bespaar je tot wel 70% op kleding, accessoires en schoenen. Ik heb er al een paar keer heel voordelig mooie Scandinavische kleding op de kop weten te tikken.

De winnaar van de winactie is inmiddels bekendgemaakt in een reactie hieronder. Bedankt dat jullie met zoveel hebben meegedaan!

horloge van Danish Design

Van sporthorloge tot horloge-armband

Het is nu ongeveer een jaar geleden dat ik een sporthorloge kocht. En omdat ik elke dag wel sport, draag ik dat sporthorloge eigenlijk altijd – al is het eerder functioneel dan mooi. Maar ja, ik ben het afgelopen jaar toch niet naar feestjes of evenementen geweest, dus echt netjes hoefde ik niet voor de dag te komen.

Met kerst zou ik dus wel eens iets anders willen dragen. Iets wat beter bij feestelijke kleding past. Maar ik ben er nu wel aan gewend om weer een horloge te dragen – en dat bevalt me heel goed. Ik ging dus op zoek naar een sierlijk horloge als nette tegenhanger van mijn sporthorloge.

De collecties van Danish Design

Een tijdje geleden had ik al eens online zitten bladeren door de collecties van horlogemerk Danish Design. Toen was mijn oog al gevallen op de sierlijke bandjes in de PURE-collectie. Daar ging ik nu dus nog maar eens naar kijken. Net als de vorige keer trok horloge Chloe me erg aan. Dat komt door de combinatie van elegantie en minimalisme. Ik hou namelijk heus wel van mooie spullen, maar veel glitters en andere versieringen passen minder goed bij mij.

horloge van Danish Design

Horloge Chloe is er in verschillende varianten, bijvoorbeeld goudkleurig met een witte wijzerplaat. Ik koos voor zilverkleurig met een zwarte wijzerplaat. Het horloge heeft een roestvrijstalen kast met een diameter van 27 mm en een band van gepolijst staal die aan de bovenkant van de pols doet denken aan een armband en aan de onderkant geschakeld is.

Voor mij is dit horloge de perfecte combinatie van netjes en vrouwelijk, en toch minimalistisch en strak.

horloge van Danish Design

Mooi kerstcadeau

Ben je misschien niet op zoek voor jezelf, maar meer als kerstcadeau voor een ander, dan moet ik er nog even bij vertellen dat mijn horloge echt heel mooi ingepakt was toen het bezorgd werd. Dat maakt van het ontvangen van je bestelling extra feestelijk.

danish design watches

Akilia Mini Green

Hou je toch meer van goud, dan wil ik nog even de Akilia Mini Green tippen. In mijn eerdere blogpost over Danish Design schreef ik al dat ik de groene wijzerplaten erg mooi vond. Zo eentje heeft deze Akilia Mini Green er dus ook.

De Akilia Mini Green heet voluit Akilia Mini Link Two-Tone Gold Green, omdat hij:

 • mini is: de kast is slechts 22 mm breed
 • een tweekleurige schakelband heeft (zilver en goud)
 • plus die mooie groene wijzerplaat
Akilia van Danish Design
Foto: Danish Design via So PR

Dat diepe groen is ook wel heel toepasselijk voor deze tijd van het jaar en de combinatie van zilver en goud in de gepolijste schakelband zorgt voor wat extra sparkles. Die kunnen we allemaal wel gebruiken op dit moment, denk ik…

Dankzij het ‘quick release’-systeem kun je de bandjes van de Mini Link-horloges trouwens makkelijk verwisselen en aanpassen aan de tijd van het jaar of wat je op dat moment draagt. Zo zijn er ook smalle mesh-bandjes voor de Akilia Mini Link. Ook de dubbele band van de Aklia Mini Swing past erop. Deze kun je twee keer om je pols wikkelen voor een nonchalant effect.

Hier vind je de Akilia Mini Link Two-Tone Gold Green op de website van Danish Design.

Toch viel mijn persoonlijke keuze dus op de Chloe, die ik inmiddels een paar weken in huis heb en niet heb kunnen laten liggen tot kerst. Ik vind het horloge gewoon te mooi om tot die tijd in de kast te laten liggen.

horloge van Danish Design

De winnaar van de winactie is inmiddels bekendgemaakt in een reactie hieronder. Bedankt dat jullie met zoveel hebben meegedaan!

Deze blogpost is mogelijk gemaakt door Danish Design.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

38 reacties

 1. Wat een mooi elegant horloge. Doordeweeks werk ik tussen de mannen in een onvrouwelijk werkkloffie. Soms voel ik me daardoor 1 van hen en vertel zelfs echte ‘mannen mopjes’. Ook al ben ik 1 van hen ..Het alfabet boeren gaat me net iets te ver. In het weekend verruil ik mijn schoenen met stalen neuzen voor regenlaarzen of klompen. Wij wonen in het buitengebied en elk weekend moeten we rondom in de tuin aan de slag. Op zondag nemen we tijd voor onszelf. Geen werkschoenen geen regenlaarzen of klompen. De grasmaaier blijft in de schuur, de harken aan de wand. Dan kleden we ons leuk en gaan ergens spontaan naar toe om koffie 2 Go of halen iets af om de horeca te steunen. Soms zitten we een uur in de auto voor een sateetje. Ik heb geen horloge meer maar deze zou hip staan. Dan kan ik de telefoon thuis laten. Dan pas hebben we écht tijd voor onszelf 😉

   • Wat een prachtig scandinavisch design!
    Mijn man en ik hadden voor de maanden april t/m augustus een reis uitgestippeld naar Scandinavië in ons kampeerbusje.
    Helaas kwam de coronapandemie er tussen en viel ons plan in het water.
    Met dit horloge om mijn pols zou ik heerlijk kunnen wegdromen en me in scandinavië wanen.

 2. Dat prachtige horloge zou ik graag dragen tijdens een etentje met mijn man. Ook al eten we voorlopig thuis, dan dirken we ons toch een beetje op en dit horloge zou daar mooi bij passen!
  Met een eerder DD horloge heb ik trouwens goede ervaring, dus ik ga er vanuit dat ik het daarna nog heel veel etentjes kan sieren 😉

 3. Prachtig! Ik zie het voor me om de pols van mijn liefste, die vandaag van de ic naar een gewone verpleegafdeling mag. Donderdag een week geleden belandde zij daar nadat haar toestand plotseling zeer ernstig was na een chemokuur die helemaal verkeerd dreigde af te lopen. Ik ben alle mensen in het ziekenhuis oneindig danbaar, zij hebben haar echt gered. De weg terug is nog lang, maar dat gaan we samen doen: ik heb haar in het ziekehuis gevraagd of ze met me wil trouwen.
  Een horloge, ik zie het als symbool voor de extra tijd die we hebben gekregen!

  • Een prachtig horloge, mooi om te winnen, maar mag ik mijn kans inzetten voor de liefste van Alex. Ik ken jullie niet, maar wat een mooi verhaal. Lief dat je haar gevraagd hebt te trouwen en die allerlaatste zin..daar kreeg ik kippenvel van! Ik gun je dit cadeau van harte! Sterkte, kracht en alvast een hele mooie bruiloft gewenst!

 4. Prachtig!! Dit is toch wel een horloge die je alleen met speciale gelegenheden aandoet. Bij een avondje naar het theater of een jubileum. In ieder geval bij een gelegenheid waar je je lekker voor mag optutten. Chique en speciaal 🙂

 5. Goede middag,

  Ik ben reeds vele jaren een hevige fan van Scandinavië. Ik bestel ook heel vaak in Noorwegen, Zweden en Denemarken. Vooral design, trollen en kabouters.
  Dit horloge is inderdaad te mooi om mijn kans niet te wagen.

  Dank je – Geertruide

 6. Ik ben een enorme liefhebben van Scandinavië. Was ook van plan om er afgelopen zomer op vakantie te gaan. Door Corona is dat er niet van gekomen. Dit zou een prachtig alternatief zijn.

 7. Wat fijn Sandra om weer eens wat van je te horen!
  En ik doe heel graag mee aan de winactie, wat een schitterend horloge! Sowieso zou ik deze dragen op mijn werk, want dit horloge is ook perfect om te testen of er een actief ringleidingprogramma op een hoortoestel zit.

 8. Mocht ik winnen dan zou ik het horloge allereerst mooi voor kerst bewaren. Daarna zou ik hem denk ik ook gewoon alledaags dragen. Ik werk als docent in het VSO dus tijd ben je veel nee bezig. Daarnaast is mijn eigen horloge kapot dus het zou ook nog eens heel goed uitkomen.

 9. Wat een leuke geste!
  Ik zou komende Kerstdagen graag naar de pols van mijn vrouw kijken met daaromheen het mooie Chloe Silver Black-horloge. Juist dit jaar zouden wij naar Scandinavie op campervakantie gaan, dat helaas niet door kon gaan. Hiermee houden we het Scandinavische vlammetje brandend.
  Hele fijne Kerstdagen gewenst.
  Leo van Velzen

 10. Een prachtig horloge. Ik heb er nog geen maar sinds ik oppas om mijn kleindochtertjes is het wel lastig omdat ik alles weer op tijd moet doen. Flesjes, bedtijden Een horloge is dan praktisch en deze is ook nog eens heel mooi. En het staat ook nog eens veel meer gekleed. Ik zou dit horloge met trots dragen

 11. Winnen is natuurlijk leuk. Zeker als het zo’n mooi horloge betreft.
  Zelf ben ik ook al volop in de voorbereidingen , 13 december het Lucia feest om te beginnen . En om al die andere leuke dingen die nog gaan komen niet de tijd kwijt te raken zou het horloge van harte welkom zijn.

  Groetjes Paula

 12. Lijkt me een mooi horloge voor mijn vriendin dat ze op feestelijke dagen kan dragen…….. en leven met haar is voor mij iedere dag een feestje, dus 🙂

 13. Waauw wat een super gaaf horloge! Deze zou perfect zijn voor tijdens de feestdagen🥰 maar op iedere andere dag zou hij natuurlijk ook stralen aan mijn pols🍀🍀

 14. Hoi, ik ben Scandinavistiek student en ik zou het stijlvolle minihorloge gebruiken tijdens mijn werk bij de Søstrene Grene (hej, ook Deens!) om te kunnen sparen voor mijn uitwisseling naar Lund. Jättekul! Groetjes 🙂

 15. Het minimalistische design is al jarenlang de favoriet van mijn man, hij heeft ook een aantal prachtige horloges. Ik heb er echter nog geen. Omdat ik niet meer werk dacht ik geen horloge meer nodig te hebben. Heb ook een tijdje zonder gedaan, maar mis het toch. Dit zou dus een prachtige aanwinst zijn!

 16. Schitterend horloge! Eigenlijk past het overal goed bij maar waar hij echt goed bij zou knallen is mijn nieuwe blouse. Ondanks de sobere feestdagen dit jaar heb ik mezelf toch op een feestelijke outfit getrakteerd en dit zeer elegante horloge zou het helemaal afmaken! Lykke til voor mij ;-).

 17. Oh wat vind ik die DD Chloe prachtig 😍
  Om eerlijk te zijn heb ik al jaren een Apple Watch. Eentje met een “chic” bandje en een extra band dat sportief oogt. Mooi. Maar… momenteel is m’n leven chaotisch en stressvol. Die Apple Watch geeft me ieder mailtje of sms’je door, wanneer ik moet ademen, mediteren, water drinken en noem maar op. Hartstikke nerveus word ik ervan tegenwoordig. Draag hem dus minder vaak, maar mis dan toch iets.

  Ik zou dan ook met veel plezier de DD Chloe dagelijks dragen. Terug naar rust en eenvoud.

 18. Wij houden van alles wat met Scandinavië te maken heeft, schrijvers, series en design, net zo als dit mooie horloge. Ik zou het vooral bij feestelijke gelegenheden gaan dragen, en ook in de zomer als je al iets gebruind bent en een shirt of blouse met korte mouwen aan hebt, zodat dit horloge goed tot zijn recht komt.

 19. Wat een mooi horloge. Echt mijn stijl. Ik zou deze elke dsg dragen. Naar mijn werk en straks weer op mijn avondjes uit naar theater en concert. Heerlijk vooruitzicht! (Volg op FB)

 20. Hallo Sandra,
  Geen idee of dit berichtje nog aankomt,maar ook ik zou graag dit mooie horloge winnen.
  Ondanks alle beperkingen in deze bijzondere tijd ga ik toch proberen om er iets moois van te maken
  met warmte en gezelligheid,denk dat 2020 ons altijd bij al blijven.
  Ook het horloge zal me daar aan herinneren.
  Blijf genieten en blijf gezond.
  Marianne.

 21. Ik draag eigenlijk alleen een Fitbit… Deze past perfect bij mijn bijna altijd zwarte outfits. Ik vind het zo grappig dat de bovenkant strak is en de onderkant zo’n mooi schakeltje. Love it!

 22. En de winnaar is geworden: Puck Spaan! Gefeliciteerd Puck! Wil je me in een privébericht je adres doorgeven, zodat ik het horloge kan opsturen? Iedereen bedankt voor het meedoen en… volgende weekend is er weer een nieuwe Scandinavische winactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.