Hernö Gin uit Zweden deelt lekkere recepten voor Gin & Tonic

Wist je dat ze in Zweden ook lekkere gin kunnen stoken? Ze hebben zelfs een nationale gin & tonic-dag: Svenska Gin & Tonic-dagen (#svenskagtdagen). Het Zweedse gin-merk Hernö Gin prikte 20 april voor die dag. Het was namelijk op 20 april 2001 dat Jon Hillgren in het zonnetje voor het huis zat dat hij net had gekocht met zijn vrouw en besloot zijn droom te volgen: een eigen ginstokerij beginnen.

Recepten met Zweedse gin

Speciaal om de Zweedse gin & tonic-dag te vieren, deelt Hernö Gin een paar lekkere recepten om je eigen favoriete mix te maken.

Let op: geen 18, geen alcohol!

Hernö Gin & Tonic

De Hernö Gin & Tonic is in 2016 bij de International Wine and Spirit Competition uitgeroepen tot World’s best Gin & Tonic. Om hem zelf te maken, heb je 50 ml Hernö Gin, een premium tonic en een schijfje citroen nodig. Vul een glas met ijs en schenk daar eerst de gin en dan de tonic over. Neem niet te veel tonic: maximaal twee delen tonic op één deel gin. Garneer de G & T met wat citroenschil. Je kunt er ook nog wat peper in doen om de kruidige smaak van Hernö Gin optimaal tot uitdrukking te laten komen.

gin uit zweden
Foto: Hernö Gin

Hernö Old Tom & Tonic

De Hernö Old Tom Gin & Tonic is in 2020 uitgeroepen tot World’s best Gin & Tonic bij de International Wine and Spirit Competition. Om de bekroonde G & T zelf te maken, volg je bovenstaand recept, maar dan met 50 ml Hernö Old Tom Gin.

zweedse gin
Foto: Hernö Gin

Gin & Tonic met Espresso Martini, geserveerd als Tom Collins

Deze cocktail is bedacht door de Zweedse barman Emil Åreng. Hij kwam op het idee om drie klassieke cocktails met elkaar te combineren: de Gin & Tonic, de Espresso Martini en de Tom Collins. Het resultaat is echt het proberen waard. Neem 50 ml Hernö Gin, 30 ml espressosiroop, 20 ml citroensap en tonic. Vul een glas met ijs en schenk daar eerst de gin in. Voeg de espressosiroop en het citroensap toe. Schenk dan de tonic erover.

Let op: je kunt de espressosiroop zelf maken door 5 dl koffie en 5 dl suiker te laten inkoken tot siroop en dit dan in de koelkast te zetten. Dat is alles!

scandinavische gin
Foto: Hernö Gin

Pink Gin & Tonic

Deze cocktail is niet echt roze, al kan de garnering met aardbei wel zorgen voor een roze gloed. Deze fruitige Gin & Tonic maak je met 50 ml Hernö Pink BTL Gin en 100 ml premium Indian tonic. Schenk de gin en de tonic in een glas vol ijs en garneer met plakjes aardbei.

gin uit zweden
Foto: Hernö Gin

Artisan Gin & Tonic

In de Artisan Gin & Tonic wordt de kruidige smaak benadrukt met een garnering van Chartreuse Verte. Je zou het bizar kunnen noemen, maar ook briljant. Proef zelf maar. Neem 50 ml Hernö Artisan Ten Gin, 100 ml premium tonic en 5 ml Chartreuse Verte. Vul een glas met ijs en schenk eerst de gin, dan de tonic (maximaal twee delen op één deel gin) en als laatste de Green Chartreuse erin.

zweedse gin
Foto: Hernö Gin

Hernö Gin ook in Nederland verkrijgbaar

Ik heb natuurlijk meteen even gekeken of Hernö Gin ook in Nederland verkrijgbaar is. En dat is inderdaad zo!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.