Stelton thermosfles en thermosbeker

Dit zijn de nieuwe herfstkleuren van Stelton

Stelton uit Denemarken ken je vast wel. Het innovatieve designhuis werd in 1960 opgericht en staat bekend om de tijdloze Scandinavische ontwerpfilosofie. Voor de vele productlijnen werkt Stelton samen met internationale architecten en ontwerpers. De creatieve en intelligente ontwerpen vallen regelmatig in de prijzen, bijvoorbeeld bij de Red Dot Awards, de German Design Awards en de ID Awards. Behalve klassiekers zoals de Cylinda-lijn van Arne Jacobsen en de EM77-thermoskan van Erik Magnussen komen er ook regelmatig nieuwe koffie- en theecollecties bij, zoals Theo, Emma en Collar. Daarnaast worden er regelmatig nieuwe kleuren aan de collecties toegevoegd – zo ook dit najaar.

Nieuwe herfstkleuren

Het kleurenpalet van Stelton voor het najaar van 2022 weerspiegelt een zoektocht naar rust en authenticiteit. We worden ons steeds meer bewust van de positieve invloed die het zien, ruiken en voelen van de natuur heeft op ons welzijn. Logisch dus dat dit ook is terug te zien in de interieurtrends; de tendens om kleuren en texturen uit de natuur in huis te halen zet duidelijk door.

Als gevolg hiervan omvat het kleurenpalet van de najaarscollectie van Stelton diepe, warme en soms zelfs gouden tinten, gecombineerd met klassieke, lichte Scandinavische tinten. Samen ontstaan zo een gevoel van evenwicht, rust en lichtheid. De diepe, grijsbruine tinten zijn uitstekend te combineren met andere populaire interieurkleuren van dit moment. De exclusieve, tijdloze look die zo ontstaat, omarmt ons en creëert op natuurlijke wijze een vruchtbare bodem voor de rust en bezinning die we allemaal zoeken.

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Bark

Bark is een natuurlijke en rustige kleur die doet denken aan het bos. De kleur geeft je het gevoel van intimiteit dat je krijgt als je je overgeeft aan de krachten van de natuur. Ook is het een verwijzing naar de eigenschappen die een product krijgt na meerdere jaren gebruik – indirect ook een verwijzing naar duurzaamheid dus.

Voorbeelden van designs in deze kleur zijn thermobeker To Go Click en thermosfles Keep Cool. Beide producten zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal met een hoog thermisch effect om je drankje vele uren warm of koud te houden. Met deze drinkflessen in je tas vermijd je spontane aankopen in wegwerpkoffiebekers en -waterflessen. Dankzij de toenemende aandacht voor klimaat en milieu zijn dit soort herbruikbare drinkflessen bijna een onmisbaar dagelijks accessoire geworden. Ze moeten passen bij onze persoonlijke stijl en daarom moet er dus ook keuze zijn uit verschillende kleuren. In de warme, zachte kleur Soft Bark komen de To Go Click-thermobeker en de Keep Cool-thermosfles mooi tot hun recht.

Stelton thermosfles en thermosbeker
Foto: Stelton via Home Comfort Press

Ook de bekende EM77 thermoskan is er nu in Bark.

Brass

De kleur Brass brengt met zijn metallic look en de matte afwerking een exclusief en duurzaam element in het design van producten en meubels. De matte elementen van geborsteld messing doen denken aan de grote klassiekers van design en architectuur en zorgen voor authenticiteit en nostalgie.

Een mooi voorbeeld van het gebruik van deze kleur is olielamp Solis. Voor deze eenvoudige, bijna monumentale olielamp speelde ontwerper Søren Refsgaard met tegenstellingen in materialen, vormen en kleuren. De olielamp is gemaakt van metaal, een materiaalkeuze die verwijst naar het DNA van Stelton. Door de afwerking heeft het materiaal een uiterst organische en uitnodigende vorm gekregen. Het zijn dus contrasten die elkaar ontmoeten: het gladde oppervlak en de matte kleuren, een hard materiaal dat ‘zacht’ is gemaakt.

Stelton lichtje voor kerst
Foto: Stelton via Home Comfort Press

Als de olielamp uit is, vormt Solis een sculpturaal element in het interieur. Wanneer olielamp Solis in gebruik is, flikkert de vlam subtiel. De olielamp brandt op een 100% plantaardige olie, die minder roetdeeltjes afgeeft dan andere lichtbronnen zoals kaarsen. Het licht wordt geproduceerd door RSPO-gecertificeerde palmolie van duurzame productie. De olie heeft een brandduur van ca. 40-45 uur en wordt apart verkocht.

Lavender

Zowel in het interieur als in de mode zien we lavendel als accent en als element dat het geheel karakter geeft. Het Lavender van Stelton is een kleur met een vleugje roze, maar ook met blauwe ondertonen, die de kleur wat stoerder maken. Het is een delicate tint die staat voor een vrouwelijke, zachte en nostalgische uitstraling. Als je deze kleur gebruikt als aanvulling op donkere kleuren, ontstaan elegante contrasten.

Ook de iconische thermoskan EM77 is nu verkrijgbaar in Lavender, net de klassieke broodmand van Stelton.

Stelton EM77 in de kleur Lavender
Foto: Stelton via Home Comfort Press

De designs van Stelton zijn verkrijgbaar bij online woonwinkel Nordic Nest.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.