Haglöfs maakt van Black Friday Green Friday met Haglöfs Restored

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Het lijkt een mooie trend te zijn in Scandinavië. Eerder meldde ik al dat het Zweedse modemerk Filippa K geen kortingsacties inzet op Black Friday, en nu las ik net wat het Zweedse outdoormerk Haglöfs doet op deze koopjesdag. Haglöfs maakt van Black Friday liever Green Friday!

Niet nieuw, maar tweedehands

Om van Black Friday Green Friday te maken, daagt Haglöfs consumenten uit om op Black Friday niets nieuws te kopen. Als je toch iets wilt kopen, koop dan tweedehands, zo is het advies.

Het is niet voor het eerst dat Haglöfs een tegengeluid laat horen tegen overmatig en onnodig (nieuwe) dingen kopen. Het Green Friday-initiatief bestaat al een paar jaar. Haglöfs sluit zelfs winkels en webwinkels op deze drukste winkeldag van het jaar. Ook verhoogde het merk in 2019 de prijzen op die dag in plaats van ze te verlagen. De winst die daaruit voortkwam, ging naar organisaties die zich inzetten voor het milieu.

Haglofs Black Friday
Foto: Haglöfs/Van de Vorst PR

Haglöfs Restored

Dit jaar introduceert Haglöfs op ‘Green Friday’ een ​​nieuw tweedehandsconcept: Haglöfs Restored. Hiermee promoot het merk de mogelijkheid om tweedehands te kopen als verantwoorde manier van consumeren. Speciaal hiervoor blijft de Haglöfs-winkel in Stockholm dit jaar als enige wél open.

Wie op Black (of Green) Friday deze Haglöfs Brand Store binnen loopt, krijgt de kans om de nieuwe tweedehandscollectie Haglöfs Restored te testen en aan te schaffen. De reguliere Haglöfs-collectie is op die dag niet verkrijgbaar.

Online introduceert het Zweedse merk de Haglöfs Restored-collectie via de Instagrampagina.

Reinigen en repareren

Voor de Haglöfs Restored-collectie worden kledingstukken en andere outdoor-artikelen die anders zouden worden weggegooid juist hersteld, zodat ze weer net zo functioneel en mooi zijn als de reguliere collectie. Hierdoor wordt minder hoogwaardig materiaal weggegooid, minder CO2 uitgestoten en minder water verbruikt.

Voor het Haglöfs Restored-concept werkt het merk samen met The Renewal Workshop. Dit is een toonaangevende leverancier van circulaire oplossingen voor kleding- en textielmerken. Producten die herbruikbaar zijn, maar anders verloren zouden gaan worden gereinigd en gerepareerd. Alleen als ze op die manier (weer) kunnen voldoen aan de normen van Haglöfs, gaan ze deel uitmaken van de Haglöfs Restored-collectie.

Meer duurzaamheid op komst

Haglöfs neemt op Green Friday alvast een voorschot op Haglöfs Restored. In het najaar van 2021 wordt het concept namelijk pas officieel gelanceerd. Het maakt dan deel uit van een bredere verzameling initiatieven waarmee Haglöfs de levensduur van je uitrusting gaat verlengen.

Vind jij dat net zo’n goed idee als ik? Dan vind je deze samenvatting van de Nordic Talks Sustainable Fashion Days vast ook interessant.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *