Haglofs Duality

Nieuw: Haglöfs Duality-wandelschoen met verwisselbare tussenzool

Wandel je regelmatig op verschillende ondergronden, maar wil je niet altijd hoeven wisselen van schoen? Dan heeft het Zweedse merk Haglöfs nu een mooie oplossing voor je: de Duality AT1 GT: een wandelschoen met een verwisselbare tussenzool. Zo wandel je altijd optimaal.

Voor vlakke wandelpaden en uitdagende trails

De Duality AT1 GT-schoen van het merk Haglöfs uit Zweden is de eerste wandelschoen waarbij de tussenzool volledig verwisseld kan worden. De schoenen worden dan ook geleverd met twee paar tussenzolen:

  • één met zachtere demping voor vlakke wandelpaden
  • en een stevige tussenzool voor uitdagende trails over een ruige, bijvoorbeeld rotsachtige ondergrond. Deze zolen zijn ook geschikt voor als je gaat lopen met een zware bepakking.

Minimale ballast

Dankzij de verwisselbare tussenzolen heb je als het ware twee paar schoenen in één. Dat is wel zo handig als je lange afstanden wilt gaan lopen op verschillende ondergronden. Je hoeft dan geen extra paar schoenen meer mee te nemen, maar kunt gewoon de tussenzolen verwisselen. Die wegen veel minder én nemen maar weinig ruimte in in je rugzak.

Haglofs Duality
Foto: Haglöfs

Sokconstructie

De schoen biedt aan alle kanten veel steun. De bovenkant is gemaakt van sterk leer met extra versteviging bij de hiel en bescherming bij de tenen. Bij de enkels zit een onderdeel dat afwijkt en mij persoonlijk erg aanspreekt: een gebreide sokconstructie.

Sinds een tijdje heb ik af en toe last van stijve, pijnlijke achillespezen. Met behulp van de fysiotherapeut kan ik gelukkig weer zoveel wandelen als ik wil. Maar als ik hoge wandelschoenen draag (wat ik graag doe), kan de aansluiting van de schoen op de achterkant van mijn enkel na een tijdje toch pijnlijk worden. Ik los dat op door de schoenen bovenaan minder strak of helemaal niet te strikken. Maar het lijkt erop dat deze sokconstructie een mooie manier is om de schoen op een ‘zachte’ manier toch te laten aansluiten. En dat is wel zo fijn als je niet wilt dat er steentjes in je schoen terechtkomen.

Materialen

Dankzij het speciale GORE-TEX-membraan is de Duality AT1 GT ademend en toch volledig waterdicht, zelfs in die sokconstructie. De buitenzool van AHAR ™ Plus-rubber zorgt voor lekker veel grip en stabiliteit.

Minder schoenen kopen om dat je een paar hebt dat lang meegaat en op verschillende ondergronden kan worden gebruikt, is al een goed begin van het maken van duurzame kledingkeuzes. Daarnaast zijn de sokconstructie en andere textielonderdelen van deze schoen gemaakt van 100% gerecycled polyester. De tussenzolen bevatten BLOOM FOAM™ op basis van algen, waardoor bij de productie minder water wordt verbruikt en minder CO2 wordt uitgestoten.

Hier vind je de Haglöfs Duality-schoenen

De Duality AT1 GT is verkrijgbaar in een dames- en herenuitvoering. Je vindt deze schoenen op www.haglofs.com en bij outdoorwinkels zoals Bever.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.