De gordijn- en verlichtingstrends voor 2022 volgens Jotex uit Zweden


Zoals ik eerder al schreef, komen de voorjaarsschoonmaak-kriebels bij mij altijd direct na oud en nieuw (ook al is het dan natuurlijk nog lang geen voorjaar). Vaak krijg ik dan tijdens het opruimen en schoonmaken ook zin om ons interieur nieuwe impuls te geven. Het kan bijna geen toeval zijn dat ik uitgerekend nu de nieuwe trends voor gordijnen en verlichting van het Zweedse interieurmerk Jotex onder ogen krijg. Met een andere lamp of gordijnen kun je je interieur immers een hele nieuwe uitstraling geven. Gauw eens kijken!

Gordijnen

Jotex verkoopt al sinds 1963 textiel en heeft zo’n verschillende 900 gordijnen in het assortiment. En dan zijn er ook nog de details zoals kwastjes en allerlei andere accessoires in verschillende stijlen en trendy kleuren. .Je kunt dus eindeloos kleuren, structuren, functies en materialen combineren. Leef je vooral uit, want dit voorjaar staat wat interieurtrends betreft in het teken van contrasten. Beige- en bruintinten blijven domineren, maar worden vergezeld door zachte pasteltinten zoals roze en opvallendere kleuren zoals mosterdgeel. Ook bestseller HEDDIE (een gordijn van vlas) is verkrijgbaar in verschillende trendy tinten. Voor een wat meer luxe uitstraling zijn er onder andere kanten gordijn LACINA en JAGGE met fluweeldessin.

vitrage van jotex
Foto: Jotex via UPR

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en blijft op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Verlichting

Wat betreft verlichting ben ik helemaal weg van lamp LAYER, een moderne interpretatie van de klassieke kroonluchter in drie lagen.

hanglamp van jotex
Foto: Jotex via UPR

Ook glas is nog steeds helemaal trendy. De klassieke glazen gloeilamp speelt een hoofdrol en sommige lampen combineren meerdere lampen tot een groter geheel, zoals kroonluchter HONOR en de tafellamp ELECTRA. Ook in lampenkappen en -voeten komt glas terug, zoals bij de lampen SOPHIE, SAINT, AUDREY en DROPLET. De trend van gepoedercoate metalen lampen leeft voort in ZED, RAMBO en LEE. Maar er zijn ook glanzende metalen lampen, zoals de messing lamp TRUMPET.

staande lampen van jotex
Foto: Jotex via UPR

Benieuwd geworden?

  • Hier vind je de voorjaarstrends van Jotex op het gebied van gordijnen
  • En hier vind je de nieuwste lampen van Jotex

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.