Frank Fischer

Franck & Fischer: biologisch speelgoed uit Denemarken

Als je van Scandinavisch design voor kinderen houdt, ken je misschien het Deense merk Franck & Fischer wel. Dit Deense designmerk werd in 2005 opgericht door Annemarie Franck & Charlotte Fischer. Samen maken ze de wereld een stukje mooier met biologisch speelgoed, tassen en andere praktische accessoires voor baby’s en peuters. En die zien er zo leuk uit, dat ik ze ze wel voor mezelf zou willen hebben!

Dieren als rode draad

Dieren van overal ter wereld vormen de rode draad in het werk van Franck & Fischer. Zo kom je onder andere vossen, konijnen, eekhoorns en egels tegen tussen de producten, maar ook dieren zoals de olifant en de tijger.

Franck Fischer
Foto: Franck & Fischer via The X-factor

Duurzaam voor mens en milieu

Een andere rode draad is duurzaamheid. Om de impact op het milieu minimaal te houden, is al het speelgoed van Franck & Fischer gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen. De vulling van de knuffels is biologisch afbreekbaar en de kleuren worden gecreëerd met natuurlijke, milieuvriendelijke verf. Wel zo’n veilig idee als je weet dat je kindje alles in zijn of haar mondje stopt! Omdat deze verf minder agressief is, kan de kleur na verloop van tijd soms wel iets vager worden.

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Design for kids – made with care

Franck & Fischer onderhoudt nauw contact met leveranciers om ervoor te zorgen dat alle producten voldoen aan hun motto: ‘Design for kids – made with care’. Annemarie en Charlotte willen gewoon dat baby’s en kleine kinderen mooie, leuke, en veilige dingen hebben om mee te spelen. Hun speelgoed heeft prikkelende functies en kleuren, gebaseerd op de natuur en de dierenwereld. Zo worden de verbeelding, nieuwsgierigheid en motorische ontwikkeling van je kindje gestimuleerd.

Franck Fischer
Foto: Franck & Fischer via The X-factor

Over Annemarie en Charlotte

Annemarie ontwerpt alle producten van Franck & Fischer. Haar inspiratie haalt ze uit het Deense design waarmee ze is opgegroeid: ze geeft graag een eigen draai aan bekende Deense design-items. Ook haalt ze veel ideeën uit de dierenwereld. Dieren tekenen vindt ze erg leuk, omdat daarbij veel ruimte voor speelsheid is. Annemarie studeerde aan de Koninklijke Deense Kunstacademie en werkte 18 jaar lang als modeontwerper. Daarna ging ze speelgoed ontwerpen, onder andere voor Lego Duplo. Zelf heeft ze twee kinderen.

Charlotte heeft veel ervaring in de zakenwereld, onder andere in management en klantenservice. Ze heeft een master Economie afgerond aan de universiteit van Aarhus en een master Bedrijfskunde van het Theseus International Management Institute. Nu zet ze die expertise in voor Franck & Fischer. Ook Charlotte heeft twee kinderen.

Franck Fischer
Foto: Franck & Fischer via The X-factor

Kenmerken van Franck & Fischer

Een paar elementen staan centraal in de ontwerpen van Franck & Fischer.

  • Om te beginnen moeten de producten natuurlijk leuk zijn om mee te spelen, want spelen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van de motoriek bij baby’s en peuters.
  • Verder is het belangrijk dat de speeltjes veilig zijn voor zeer jonge kinderen. Alle producten worden stuk voor stuk grondig getest, zodat er geen veiligheids- of gezondheidsrisico’s zijn.
  • Als laatste moet de kwaliteit goed zijn, want Franck & Fischer wil dat er lang met hun producten kan worden gespeeld. Ook als jouw kind uiteindelijk op het speelgoed is uitgekeken, kan een broertje, zusje, of speelgenootje er nog fijn mee doorspelen.

Franck & Fischer verkoopt knuffels, poppenmeubels, rammelaars, trekspeelgoed, en speelgoed dat muziek maakt. Ook kun je er terecht voor kleding, slabbetjes, dekentjes, kussens, beddengoed, kleedjes en tasjes. Ze hebben dus van alles om de allerkleinsten fijn te laten spelen en wonen.

Distributeur van Franck & Fischer in Nederland is Kleine Giraf. De producten zijn ook te vinden op bol.com.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.