Fjällräven Polar

Fjällräven Polar 2023: meld je aan voor het avontuur van je leven

Wil jij meedoen aan een 300 km lange arctische expeditie door het Scandinavische noorden? Dan is dit jouw kans. Vanaf maandag 24 oktober 2022 kun je je namelijk aanmelden voor Fjällräven Polar 2023. Dit is jouw kans om geselecteerd te worden voor een uniek avontuur als echte ontdekkingsreiziger met je eigen huskysledeteam.

Wat is Fjällräven Polar?

Fjällräven Polar is geen wedstrijd. Je kunt er ook geen ticket voor kopen. Fjällräven Polar is een expeditie die je laat kennismaken met het winterse outdoor-leven in Noord-Scandinavië. Op die manier wil Fjällräven je inspireren om zoveel mogelijk te genieten van de natuur – wat voor weer het ook is. Want met de juiste uitrusting en de juiste kennis kun je altijd naar buiten en kan zelfs iedereen de arctische natuur ontdekken en ervan genieten – ook als je geen eerdere outdoor-ervaring hebt.

Dit kun je verwachten:

  • 6 dagen op pad met de hondenslee
  • 200 km boven de Poolcirkel
  • 300 km over de toendra, bevroren meren en beboste bergen
  • 4 nachten slapen in een tent of in de openlucht
  • bij temperaturen tot -30°C
  • De route loopt van de regio Jukkasjärvi in Zweeds Lapland naar Signaldalen aan de rand van het Noorse fjordengebied
  • Outdoor-experts van Fjällräven leren je hoe je onder deze omstandigheden kunt overleven en zelfs genieten. Want het wordt ongetwijfeld koud, winderig en donker – maar dat is genieten geblazen als je eenmaal weet hoe!
  • Je leert hoe je een team van zes sledehonden moet voeren, verzorgen en besturen, hoe je onder ijzige omstandigheden een winterkamp kunt opzetten en hoe je je steeds weer kunt aanpassen aan veranderende (en soms meedogenloze) winterse weersomstandigheden
  • Je werkt samen met expeditieleden van over de hele wereld

Wanneer is Fjällräven Polar 2023?

Fjällräven Polar 2023 vindt plaats van 30 maart tot 5 april 2023. Voor die tijd zal Fjällräven twintig mensen van over de hele wereld uitnodigen om mee te doen aan de 300 km lange hondenslede-expeditie over de arctische toendra. De deelnemers trekken zes dagen lang met hun eigen hondenslee door de uitgestrekte landschappen van Noord-Scandinavië. Daar ervaren ze een wereld die totaal verschilt van hun dagelijks leven.

Fjällräven Polar
Foto: Fjällräven via Image PR

Hoe kun je meedoen?

Fjällräven nodigt iedereen die nieuwsgierig is uit om zich aan te melden voor dit bijzondere avontuur.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan om te beginnen aan voor de wereldwijde Fjällräven Polar-lancering op maandag 24 oktober 2022 om 16:00 uur. Dan krijg je alle informatie over hoe je een Fjällräven Polar-expeditielid kunt worden. Daarnaast kom je meer te weten over de route, hoe het zal zijn om onder deze omstandigheden deze reis te maken, en hoe deze expeditie de levens van eerdere deelnemers heeft veranderd.

Voor de drie weken daarna krijg je drie opdrachten, waarbij je bijvoorbeeld video’s of foto’s moet uploaden naar Instagram, met als tag @fjallravenofficial en als hastags #FjallravenPolar2023 en #Challenge1, #Challenge2 of #Challenge3. De eerste opdracht wordt bekendgemaakt tijdens de lancering, de twee andere steeds een week later. De opdrachten gaan over je motivatie voor deelname, grenzen verleggen en duurzaam leven. Overkoepelend thema is de manier waarop jij aankijkt tegen de natuur en de omstandigheden waarmee je te maken zou krijgen tijdens Fjällräven Polar.

De aanmeldingsfase eindigt op zondag 13 november 2022. Daarna komt de Fjällräven-jury bijeen een shortlist te selecteren. Deze jury bestaat uit deelnemers aan eerdere edities van Fjällräven Polar, ambassadeurs en werknemers van Fjällräven. De 20 winnaars worden op woensdag 23 november 2022 tijdens een livestream bekendgemaakt.

Wordt dit het avontuur van jouw leven?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.