Fjallraven Kanken Me

De Fjällräven Kånken Me: maak je eigen unieke ontwerp

Laatst stond ik in een outdoorwinkel voor een enorm rek vol met rugzakken van Fjällräven. Na lang twijfelen (Heb ik echt nog een rugzak nodig?) had ik de knoop doorgehakt: ik ging een Fjällräven Kånken-rugzak kopen. Er waren zoveel verschillende modellen en kleuren beschikbaar, dat ik moeite had om te kiezen. Ik stond dus nogal een tijdje in die winkel. En nu lees ik dat het binnenkort zelfs mogelijk wordt om je eigen unieke Fjällräven Kånken-rugzak samen te stellen: de Kånken Me. Nog meer mogelijkheden dus!

Een tijdloos succes


Tijdens de stedentrip Helsinki die ik laatst maakte, viel het me voor de zoveelste keer op: je komt de Fjällräven Kånken-rugzak echt overal tegen. Of je nu op het vliegveld rondloopt, of in het bos – je ziet hem overal. Het iconische model werd in 1978 ontworpen voor de schoolgaande kinderen in Zweden, om hun ruggen te ontzien. Inmiddels is de Kånken echt een begrip: waar je ook komt, wordt hij gedragen – door jong en oud, voor school, studie en werk en in de vrije tijd. Het is een van de bestverkochte Fjällräven-producten aller tijden.

Toch is de rugzak vrijwel hetzelfde gebleven. Het tijdloze design met zijn minimalistische karakter is nooit uit de mode geraakt – dat is een van de grote krachten van Fjällräven. De tas trekt zich niks aan van trends en nieuwe stijlen en blijft bij het tijdloze design, het duurzame karakter en de eenvoudige functionaliteit die er ooit de basis van vormden.

De modellen van de Kånken

Wel is de Kånken verkrijgbaar in meer kleuren, formaten, materialen en modellen dan ooit. Denk bijvoorbeeld aan de Re-Kånken van gerecyclede plastic flessen, de Kånken Re-Wool van gerecyclede wol of de Kånken Art, die steeds door andere Zweedse kunstenaars wordt ontworpen.

En daar houdt het niet op: gebruikers koesteren hun tas en geven hun Kånken zelfs vaak een persoonlijke touch met stickers, speldjes, patches en borduursels. Zo groeide de Kånken uit tot meer dan een rugzak: het werd een verlengstuk van iemands persoonlijkheid.

Deze veelzijdigheid heeft ertoe geleid dat de de tas van Örnsköldsvik in het noorden van Zweden naar bijna elke uithoek van de wereld is gereisd. Wat begon als een functionele schooltas, werd al snel een populair reismaatje voor mensen met allerlei verschillende achtergronden.

De Kånken Me

Die mogelijkheid om je eigen Kånken perfect te laten aansluiten bij jouw persoonlijkheid wordt nu verder uitgebreid met de Kånken Me. Een nieuw platform van Fjällräven geeft fans van de rugzak de mogelijkheid om te kiezen uit meer dan 100.000 miljard combinaties. Ook handig als je wilt dat je nieuwe rugzak perfect past bij je jas, of als je er een hekel aan hebt als anderen hetzelfde dragen als jij.

Fjallraven Kanken Me
Foto: Fjällräven via Image PR

Het model van de rugzak blijft hetzelfde, maar een intuïtieve online configurator laat je kiezen uit 14 kleuren en 15 personaliseerbare onderdelen. Samen leidt dat tot meer dan 100.000 miljard mogelijke combinaties. De kans dat iemand anders dezelfde combinaties kiest is dus vrijwel nihil. Gebruik je creativiteit en maak je Kånken Me net zo uniek als jij zelf bent. Dankzij een deelbare link kun je je nieuwe Kånken Me zelfs samen met vrienden ontwerpen.

Fjallraven Kanken Me
Foto: Fjällräven via Image PR

Vanaf 18 oktober 2021

Het platform waarmee je je eigen Kånken kunt ontwerpen is toegankelijk via fjallraven.com en wordt op 18 oktober 2021 gelanceerd. Er kunnen dan 1.000 Kånken-rugzakken per week mee worden gemaakt (500 in Europa en 500 in Noord-Amerika. Nadat je het design via de configurator hebt ontworpen en verstuurd, gaat Fjällräven aan de slag om jouw unieke Kånken Me te produceren en binnen 3 tot 4 weken te leveren.

En ik heb gehoord dat er dit jaar nog meer leuke dingen voor de Kånken Me gepland staan…

Zelf koos ik trouwens – na dat lange twijfelen in die outdoorwinkel – voor de Kånken Original in de kleur Glacier Green. Niet zo uniek, maar wat ben ik er blij mee!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.