Fjallraven Kanken Amsterdam

Fjällraven Kånken Local: inclusief Amsterdam-versie

De Fjällräven Kånken-rugzak – wie kent hem niet? Inmiddels zijn er al heel wat varianten van op de markt: in allerlei kleuren en kleurcombinaties, in verschillende formaten en speciale ‘limited editions’ die zijn ontworpen door steeds een andere kunstenaar. Nu komt daar een nieuwe reeks Kånken-rugzakken bij: de Kånken Local, als eerbetoon aan een bepaalde plek in Scandinavië of de Verenigde Staten. En Nederland wordt niet overgeslagen, want er komt ook een Fjällräven Kånken Amsterdam.

Fjällräven Kånken Amsterdam

Het is nog heel even geduld hebben: vanaf 2 juli 2021 ligt de Fjällräven Kånken Amsterdam in de winkels. Als je hem graag wilt hebben, zul je er wel snel bij moeten zijn, want de Kånken Amsterdam komt uit in een beperkte oplage. Bovendien is hij exclusief verkrijgbaar bij de Fjällräven Flagship Store in Amsterdam.

De Fjällräven Kånken Amsterdam is blauw met oranje draagbanden. Onder de poolvos, die te zien is in het klassieke ronde Fjällräven-logo, staat de naam van de stad.

Fjallraven Kanken Amsterdam
Foto: Fjällräven via Image PR

Kånken Local

De Amsterdam-rugzak van Fjällräven maakt deel uit van Kånken Local: een serie van negen unieke rugtassen die gewijd zijn aan een bepaalde plek op aarde. Fjällräven brengt ze allemaal in de maand juli van 2021 uit.

Andere plekken die geëerd worden met een eigen rugzak, zijn

  • Övik (Zweden)
  • Stavanger (Noorwegen)
  • Oslo (Noorwegen)
  • Seattle
  • Colorado
  • New York
  • Boston
  • Californië

Voor elke versie geldt dat de kleuren zijn geïnspireerd door de plaats zelf, zodat de essentie van elke plek in het ontwerp wordt gevangen. Vandaar dus ook het oranje in de Nederlandse variant.

Zelf denk ik dat ik het liefst zou kiezen voor de Fjällräven Kånken Övik. Omdat ik gek ben op Zweden, omdat Fjällräven een Zweeds merk is en omdat dit de plek is waar het allemaal begon voor Fjällräven. (Ik heb trouwens ook al een Övik -trui voor in de winter en een Övik-jurkje voor in de zomer, waar ik ook erg aan gehecht ben.)

Welke versie zou jij het liefst op je rug dragen?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.