Dit jaar kun jij mee met de Fjällräven Classic – online!

Heb je alijd al mee willen doen aan de Fjällräven Classic? Dan is dit je kans! Echt op reis gaan is dit jaar een stuk ingewikkelder, maar daardoor ontstaan des te meer mogelijkheden om dingen online mee te maken. En dat geldt nu dus ook voor dit evenement.

Wat is de Fjällräven Classic?

Fjällräven Classic is een initiatief dat is begonnen in 2005. Het doel was om meer mensen aan te moedigen om in de Zweedse bergen te wandelen. Tegenwoordig is het een groot evenement dat jaarlijks meer dan 2000 mensen trekt. Ze komen van ver om de 110 kilometer van Nikkaluokta tot Abisko te wandelen. In 2016 werd dit idee ook opgepikt in Denemarken en Amerika, en in 2017 kwam Hong Kong erbij. Ook daar worden nu uitdagende wandelevenementen van Fjällräven georganiseerd. Dit jaar zijn er ook plannen gemaakt voor Duitsland, Engeland, Zuid-Korea en China.

Fjallraven Classic in Zweden
Fjällräven Classic in Zweden – foto met dank aan Image PR

Fjällräven Classic TV: ga online mee

Maar voor iedereen, en dus ook voor Fjällräven, verliep het jaar 2020 niet volgens plan. Het was daarom niet haalbaar om het evenement gewoon door te laten gaan. Dus besloot Fjällräven alles op alles te zetten om een creatieve oplossing voor dit probleem te bedenken, zodat mensen toch konden genieten van de mooie natuur die elke wandeling te bieden heeft. Er wordt nu een reeks online evenementen georganiseerd die je online kunt volgen. Zo maak je de Fjällräven Classic toch een beetje mee.

Tijdens dit nieuwe initiatief van Fjällräven, Fjällräven Classic TV, zal een wandelaar live beelden van zijn of haar wandeling delen. Zo kun je de wandeling vanuit je eigen huis helemaal meemaken. Je kunt zelf kiezen of je de hele wandeling van begin tot eind wilt meemaken, of een paar uur meekijkt.

De eerste live-uitzending vond plaats op 27 mei 2020 en was te zien via de socialmediakanalen van Fjällräven en de website van de Fjällräven Classic.
Deze Classic Germany bestond uit 3 dagen, waarin 57 km aan wandelpaden door heuvelachtige bossen en velden, over bergen en langs meren werd afgelegd in de Duitse regio Allgäu.

De tweede aflevering staat gepland voor 1-4 juli 2020 vanaf 12.00 uur. Deze keer wandel je virtueel over een 75 km lange route door Denemarken, over golvende grasvelden, door dichtbegroeide bossen en langs de kust.

Je kunt Fjällräven Classic TV hier bekijken. Op dezelfde pagina vind je ook de data voor de dit evenement in verschillende landen voor 2021, als het evenement hopelijk wel weer in de gewone vorm kan doorgaan.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.