fjallraven ijshotel

Geen koukleum meer dankzij de Fjällräven Barents Parka

Toen ik in februari naar Noors Lapland mocht, was ik in de zevende hemel. Maar ik vroeg me ook meteen af: hoe blijf ik als koukleum warm in Lapland? Dankzij een goede uitrusting en met name de Barents Parka van Fjällräven heb ik het nauwelijks koud gehad.  Sindsdien ben ik helemaal gek op mijn jas en dit merk.

Met mijn Fjällräven-jas in een ijshotel
Lekker warm in het ijshotel van Alta (Noorwegen)

In de wax

Fjällräven was laatst ook aanwezig op Scandinavië XL, waar medewerkers lieten zien hoe je de stof van bijvoorbeeld jassen en broeken in de wax kan zetten, zodat deze water- en vuilafstotender wordt en daardoor langer mooi blijft. De Barents Parka, heeft al een uitstekende waterdichte laag. Maar als ik mijn jas in de wax zou zetten, zou de buitenlaag minder vocht opnemen en daardoor lichter blijven. Ik kreeg een tegoedbon om mijn jas te laten waxen in de Fjällräven Brand Store en een paar dagen later stapte ik daar binnen, met mijn (want dat was het advies) frisgewassen Fjälräven-jas.

Een poolvosje in Amsterdam

Ik kwam terecht in een prachtige winkel: veel licht, ruimte (500 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen), natuurlijke materialen en uiteraard de rugzakken, slaapzakken en kleding van Fjällräven met het opgerolde poolvosje als embleem. Alleen dat maakt de spullen al zo mooi. Dit soort winkels vind je buiten Scandinavië (Stockholm, Göteborg, Oslo en Kopenhagen) alleen in New York en – de grootste – aan de Rozengracht 219-225 in Amsterdam.

Fjällräven-winkel in Amsterdam

Het waxen van mijn jas bleek, mede door de vele plooien bij de zakken en sluitingen, wel een uur te duren – ik voelde me gewoon bezwaard. Maar het gaf me wel de gelegenheid om rustig rond te kijken terwijl Katy bij het Wax Station in de winkel aan de slag ging met de Greenland Wax.

Fjällräven Greenland Wax

Nu nog de föhn erop

De Amsterdamse Fjällräven Brand Store hing er vol mee en ik keek mijn ogen uit. Het laatste stukje van mijn jas mocht ik zelf in de wax zetten en toen was het tijd om de wax te laten intrekken. Dat gebeurt door middel van warmte en kan met een strijkijzer, maar Katy gaf de voorkeur aan een föhn. Ze föhnde de hele jas tot er geen spoortje wax meer te zien was. Mocht ik thuis toch nog wat vinden, dan kon ik er gewoon zelf de föhn nog op zetten. Zo stond ik ruim een uur later weer buiten met een compleet gewaxte jas. Je kunt de wax trouwens ook kopen en je jas zelf behandelen.

Mensen maken de winkel

Behalve de fijne inrichting van de winkel en de prachtige spullen die er te vinden zijn, werken er ook nog eens erg aardige mensen. Ze weten waar ze het over hebben en helpen je graag als je twijfelt over de juiste uitrusting. Ben je in Amsterdam, stap dan ook zeker even binnen en stel gerust eventuele vragen die je hebt over je outdoorplannen.

Ik kreeg mijn jas en deze waxbeurt van Fjällräven.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

2 reacties

  1. Wat een leuke blog Sandra!

    Ik was het weer bijna vergeten, maar ik heb ooit ook een waxjas gehad. Misschien ken je dat merk wel met zo’n Mickey Mouse erop.
    Heerlijk was ie.
    Het (bij)waxen deed ik inderdaad zelf en was goed te doen met föhn. Door de wax wordt je jas wel iets scheurgevoeliger, doordat ie wat harder wordt. Dat gebeurde dus ook binnen een jaar. Terug naar de winkel, maar er was niet meer zo’n zelfde jas te krijgen. Dus ik moest het met een ander soort jas doen. Ik vond dat echt jammer. Daarom ga ik als in in Amsterdam ben zeker eens een kijkje nemen in deze winkel.

    Groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.