songs of earth

Spectaculair Noorwegen in de film Songs of Earth

Vanaf donderdag 29 februari 2024 draait er een natuurfilm in de Nederlandse filmhuizen waarin je kunt genieten van spectaculaire beelden van Noorwegen. Daarnaast zit er ook nog eens een prachtig persoonlijk verhaal in. Hieronder lees je meer over de film Songs of Earth.

De winnaars van de winactie zijn inmiddels bekendgemaakt.

Over Songs of Earth

In Songs of Earth keert regisseur Margreth Olin terug naar haar geboorteplaats: de sprookjesachtig mooie vallei Oldedalen in Noorwegen. Daar maakt ze een liefdevolle ode aan deze majestueuze omgeving, én aan haar ouders, die na al die jaren nog steeds een diepgewortelde liefde voor elkaar koesteren.

Haar intussen 84-jarige vader Jørgen wandelt al zijn hele leven door deze vallei, die wel de mooiste van Noorwegen wordt genoemd. Hij nam zijn dochter al van jongs af aan mee op zijn wandelingen, waar ze samen alles bespraken. Ook nu fungeert hij als de wijze gids van zijn dochter. Hij neemt haar een heel jaar lang mee op zijn tochten door het magnifieke landschap. Onderweg deelt hij verhalen die geworteld zijn in generaties. Hier groeiden zijn voorouders op, werden ze verliefd en stichtten ze gezinnen. Dat alles gebeurde te midden van de natuurlijke verschuivingen en overstromingen die deel uitmaken van het leven in deze grillige natuur.

songs of earth
Beeld uit Songs of Earth. Foto via Filmdepot.

IMAX-waardige beelden en orkestrale soundtrack

IJsblauwe gletsjers, klaterende watervallen en knisperend groene loofbomen vormen het adembenemende decor van de natuurfilm Songs of Earth. Margreth Olin weet niet alleen het spectaculaire panorama vast te leggen, maar ook de stilte en sereniteit die heersen te midden van de ruige bergen, het wildleven en de tijdloze verhalen van de vallei.

Het bekendste natuurfilmteam van Noorwegen maakte fenomenale, IMAX-waardige filmbeelden. Rebekka Karijord componeerde op basis van de geluiden van de natuur, de aarde en schuivende gletsjers een prachtige orkestrale soundtrack, die is uitgevoerd door het London Contemporary Orchestra.

Songs of Earth is een grootse natuurfilm, gebouwd op een persoonlijke geschiedenis. “Our first love was nature. Let’s not forget…”

Hier draait Songs of Earth

De film Songs of Earth duurt 90 minuten en draait vanaf 29 februari 2024 in de Nederlandse filmhuizen. Hier vind je de bioscoopagenda voor deze film.

De winnaars van de winactie hebben inmiddels bericht gehad.

Bekijk hier alvast de trailer van deze film:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Lotte
Lotte

47 reacties

 1. Wow, hier zou ik graag heen gaan met Korrie. Met haar wandel ik veel lange afstandspaden en bespreken het leven ed. Daarnaast houden we beiden veel van Scandinavië, dus daar hebben we het ook veel over.

  • Dit zou ik fantastisch vinden om samen met mijn man Kennard van Malenstein naar toe te gaan. We vinden Noorwegen fantastisch, helaas nog maar 1x naar toe geweest. Zijn enorm benieuwd naar de film! X

   • Graag zou ik samen met mijn man naar deze film gaan. We gaan deze zomer 10 weken in Noorwegen op vakantie. We kunnen hierdoor al heerlijk in de stemming komen.

 2. Hier wil ik graag van gaan genieten samen met een goede vriendin die gek is op Noorwegen. Ik gun het haar omdat ze in een moeilijke periode zit.

  • Fantastische film, zo mooi, ik zou dr heel erg graag met een van mijn dochters heen gaan.
   Voor mij is Noorwegen het allermooiste land van de wereld.

   Dank je wel

 3. Hoi sandra. Dit lijkt me een prachtige film. Ik verblijf nu ook in Noorwegen, zo’n prachtig land waar je nooit genoeg van krijgt. Ik ben heel benieuwd naar de film.

 4. Ik zou mijn man Joost meenemen naar deze ongetwijfeld prachtige film over ons geliefde Noorwegen. Tijdens de afwas overhoorde hij me altijd toen ik jaren geleden een cursus Noors volgde. Onze beperkte kennis van de taal proberen we steeds weer graag uit wanneer we met de camper rondtrekken. Een film over Noorwegen is altijd zeer welkom wanneer we geen vakantie hebben 🙂

 5. Zou deze film graag willen zien met mij man Peter, we zijn bijna 25 jaar getrouwd, en wij zijn getrouwd in ons geliefde Noorwegen. Ieder jaar gaan wij terug in de winter, m heerlijk van de sneeuw te genieten met kids en aanhang.

 6. Ik zou deze film graag met mijn man Erik bezoeken. Wij zijn echte Noorwegen fans maar door fysieke beperkingen lukt het niet meer om er op vakantie te gaan. Dmv deze film kunnen we er toch van genieten.

 7. Deze staat al een tijdje op mijn lijstje “zeker nog gaan zien” maar tot nu toe nog niet gelukt.
  Ik zou dus graag twee kaarten winnen om het alsnog te laten gebeuren! Samen met een van mijn kinderen.

 8. De oudste zoon van een goede vriendin studeert en woont nu al een paar jaar in Noorwegen. Hij houdt ervan om de oneindig mooie Noorse natuur in te trekken. Hij wil in Noorwegen blijven wonen. Ik zou heel graag naar deze prachtige film gaan met mijn vriendin. Zij gaat een paar keer per jaar bij hem op bezoek. Samen deze film zien zou een klein beetje de liefde van haar zoon voor Noorwegen delen zijn.

 9. Hoi,

  Ik was al van plan om deze film te gaan zien. Ik neem Hans mee. Die houdt enorm van Noorwegen. Ik zelf ook; we gaan er graag naar toe op vakantie.

 10. Oh ja, daar zou ik heel graag mijn buurvrouw Inge mee willen blij maken, dan gaan wij samen. Ik ben deense en heb in Noorwegen gewoond, ik heb regelmatig heimwee naar de natuur daar.

 11. Ik ben nog nooit in Noorwegen geweest maar o.b.v. films en foto’s lijkt het mij een geweldig mooi land. Staat op de bucketlist. Ik zou de film bezoeken met een goede vriendin. Via het witte doek even op vakantie.

 12. Wauw,
  Noorwegen weerzien!
  Vorig jaar met Hurtigruten langs de Noorse kust gevaren.
  Nu al heimwee.
  Graag zou ik met mijn man naar deze film gaan.

 13. Zag ik even Liv Ullman staan? Veel films gezien met haar. Ik zou met mijn half Zweedse vriend gaan, maar ga sowieso. Mocht ik winnen mogen ze ook naar iemand die het moeilijk vindt om te gaan. Ik ga toch.

 14. Ik zou hier graag met mijn man Eric naar toe willen gaan. Ter voorbereiding van de mooie reis naar Noorwegen deze zomer die hij net helemaal voor ons samen heeft uitgestippeld. Dat zou toch een mooie beloning voor zijn harde werk en vele uren achter de computer zijn!

 15. Ik zou met Timon gaan, mijn zoon. Hij wil voor zijn opleiding als minor volgend jaar naar Noorwegen. Deze film zou een mooie voorbereiding zijn.😊

 16. Ik zou graag samen met mijn allerliefste man willen gaan. Jammer dat ik je mail vandaag pas kreeg.
  Mijn man heeft 1,5 jaar amper kunnen lopen. Nu na revalidatie kan hij weer gelukkig weer stukjes lopen. Wij zijn amper de deur uit geweest en dit zou geweldig zijn. Zeker omdat we van Noorwegen houden. Prachtig land.

 17. Ik ga graag met mijn zoon Pjotr, hij start volgende week bij defensie en is gek op Noorwegen. we kunnen dan in het weekend heerlijk ontspannen bij deze waarschijnlijk prachtige film

 18. Wow, wat lijkt me dit een prachtige film. Ik was al van plan ernaar toe te gaan. Ik ga met mijn grote liefde Nicky met wie ik ook al meerdere Scandinavische avonturen heb beleeft.

 19. Hoi Sandra, Graag ga ik met mijn vrouw naar deze film. Noorwegen is een machtig land waar de bergen, gletsjers, meren en bossen het voor het zeggen hebben. Mijn schoonmoeder en haar zus hebben ooit nog als oppas bij Thor Heyerdahl gewerkt. Haar zus bleef aan een Noor hangen en de rest is geschiedenis. Misschien is dat laatste geen goed verhaal maar net als toen de papyrusboot voor een verrassing zorgde duik ik in dit avontuur.

  Grz, Niek

 20. Hi Sandra,
  Wat een mooie actie weer, zou de film graag willen zien en erbij weg willen dromen. Samen met mijn man René, samen een avondje uit en genieten van de prachtige beelden!
  Nu maar duimen….
  Groetjes, Mandy

 21. Dit lijkt me zo’n mooie film. Ik zou hier graag met mijn Noorse man Jonathan naar toe gaan als eerste date nadat ons kindje is geboren.

 22. Ik zou het reuze gaaf vinden om deze mooie film te gaan zien met mijn moeder zij wordt op 3 maart 90 jaar wegens haar leefdtijd kan ze niet meer reizen naar noorwegen ik denk dat dit een top verrasing is voor haar verjaardag god dag Els

 23. Deze film wil ik met mijn man kijken. Want we zijn dol op alles wat Scandinavisch en Noors is. Als er dan een film draait waarin veel beelden van het landschap van Noorwegen te zien zijn, dan willen we die graag zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.