Filippa K Soft Sport

Filippa K Soft Sport: The Strength in Between

Het Zweedse modehuis Filippa K heeft bij de lancering van de Soft Sport-collectie voor herfst/winter 2021 gekozen voor het thema “The Strength in Between”. Centraal staan zelfexpressie en de kracht die te vinden is tussen de zachte en krachtige kanten van wie we zijn. De Soft Sport-kleding is geschikt voor alles van rustige bewegingen tot explosieve actie – het is maar net wat bij jou past.

Tip: kijk als je op zoek bent naar Scandinavische kleding of accessoires zeker even op de website van Afound. Daar vind je altijd hoge kortingen op merken als H&M, H&M Home, & Other Stories, ARKET, Monki, Weekday en COS. Zo bespaar je tot wel 70% op kleding, accessoires en schoenen. Ik heb er al een paar keer heel voordelig mooie Scandinavische kleding op de kop weten te tikken.

Krachtige kleuren en zacht draagcomfort

De collectie wordt gekenmerkt door gedurfde kleuren en sterke silhouetten, die doen denken aan de sfeer van het basketbal uit de jaren 90. Mooie voorbeelden hiervan zijn de felrode puffer, het klassieke witte T-shirt en de zwarte trainingsbroek.

Filippa K Soft Sport
Foto: Filippa K via UPR

Zoals altijd bij de items van Filippa K Soft Sport ligt de sportkleding dicht op je huid en reageert deze zacht op je bewegingen. Dat voel je duidelijk als je een van de naadloze leggings of bh-topjes draagt tijdens het bewegen.

Als totaal biedt de Soft Sport-collectie een complete garderobe van stukken die makkelijk kunnen worden gemixt, gematcht en gelaagd, zodat je zowel de zachte als de krachtige kanten van je persoonlijkheid kunt uitdrukken: of je nu aan het relaxen of mediteren bent, of aan het knallen met sprintjes of gewichten.

Kai Isaiah Jamal

Filippa K vroeg Kai Isaiah Jamal – dichter, schrijver, activist en model – om de inspiratie van de collectie te interpreteren door middel van een spoken word performance. “The Strength in Between” drukt de tweedeling uit die in deze Soft Sport-collectie te zien is, maar ook de kracht die we vinden in zachtaardig, krachtig en onbeschaamd onszelf te zijn, welke vorm dat ook aanneemt. Kai is ook te zien in de campagne waarmee de Soft Sport-items worden gepresenteerd.

The strenght in between – Kai Isaiah Jamal

To be soft and stoic,
even the most heroic
still make space to stand still.
To be both supple soil
and small stems sprout from,
and also the stern brick windowsill
it sits upon.
To be of song and of scream
and find the strength in any sound in between.
To be both sure and subjective.
Something of the shape S
that bends on both sides.
The symmetry that is both
separate and single
but doesn’t surrender or sacrifice.
Slides unto itself unswayed.
Holds its shape.
Stays whole in shape.
Unphased.
Just stays.
Just stays.

Bekijk de collectie

De complete Soft Sport-collectie voor najaar/winter 2021 is nu te zien op de website van Filippa K.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.