jas van Filippa K

Warme kleuren, comfort en tevredenheid voorop in najaarscollectie Filippa K

Een van de leuke dingen aan het najaar is dat er weer mooie nieuwe najaarscollecties opduiken. Ook het Zweedse modemerk Filippa K verwent ons met nieuwe items. Een perfecte gelegenheid om je kledingkast aan te vullen met mooie nieuwe aanwinsten dus. Daarbij staan warme kleuren, comfort en tevredenheid dit jaar in de spotlights.

Tip: kijk als je op zoek bent naar Scandinavische kleding of accessoires zeker even op de website van Afound. Daar vind je altijd hoge kortingen op merken als H&M, H&M Home, & Other Stories, ARKET, Monki, Weekday en COS. Zo bespaar je tot wel 70% op kleding, accessoires en schoenen. Ik heb er al een paar keer heel voordelig mooie Scandinavische kleding op de kop weten te tikken.

Kledingstukken met betekenis

Filippa K helpt je op weg bij het creëren van een simpele, maar complete garderobe. Leidende gedachte hierbij is dat elk item ontworpen is om betekenisvol voor je te zijn. Kleding is namelijk het leukst om te dragen als je er gehecht aan bent. We hebben allemaal wel zoiets als een trui die we extra waarderen omdat we hem droegen toen we een mooie reis maakten, of een jurk die we droegen op een eerste date met een iemand van wie we veel houden. Filippa K hoopt nu dat jij in deze najaarscollectie het volgende kledingstuk gaat vinden om mooie dingen in mee te maken.

Comfort en tevredenheid

De nieuwe najaarscollectie van Filippa K is al in 2020 ontworpen, een jaar waarin we met zijn allen veel tijd thuis doorbrachten. Dit heeft zeker invloed gehad op de kledingstukken. Thuis komen de dingen die echt belangrijk voor ons zijn naar boven: eenvoudig en comfortabel leven in het nu en daarvan kunnen genieten. De kleding uit deze collectie stelt je daartoe in staat en tevredenheid is daarbij een belangrijk thema. De items zijn namelijk duurzaam en gaan lang mee, zodat je minder vaak nieuwe kleding nodig hebt.

Deze collectie draait om eenvoud. Door de focus op een kleiner aantal items van betere kwaliteit, kunnen we meer liefde een aandacht in elk ontwerp stoppen, waardoor we een blijvende emotionele connectie met de drager creëren.

Emil Wiman, Head of Design bij Filippa K

Filippa K werkte altijd al veel met natuurlijke materialen en ontspannen pasvormen. Daar wordt nu op voortgeborduurd. De kledingstukken uit deze collectie zijn losser, zodat je ook makkelijk laagjes kunt dragen. Zachte materialen zoals wol, jersey en flanel voegen nog meer comfort toe en grofgebreide items geven de collectie een stoere touch.

De vrouwencollectie bestaat uit veel stretch, zodat je je goed voelt in de kleding en alles lekker zit. Een boost voor je zelfvertrouwen! In de herencollectie vind je perfect passende items die met casual kledingstukken gecombineerd kunnen worden voor een comfortabele, maar wel professionele look.

jas van Filippa K
Foto: Filippa K via UPR

Kalme kleuren

Het idee van comfort en een gevoel van thuiszijn zie je ook terug in het kleurenpalet van deze najaarscollectie. De kleuren zijn diep, zoals bruin, donkergroen en taupe. Deze kalme en bekende kleuren vormen een geruststellende basis. Wel zitten er ook andere kleuren in, die voor een licht gevoel zorgen. Zo is een mooi evenwicht ontstaan tussen zachtheid en kracht. Zwart, wit en heldere kleuren vertegenwoordigen de actieve Scandinavische manier van leven, terwijl de gedempte, natuurlijke kleuren een knipoog naar de herfst vormen.

Soft Sport

Ook sportkleding maakt deel uit van de collectie van Filippa K. Daarbij is comfort en bewegingsvrijheid natuurlijk altijd al heel belangrijk. De sportcollectie is helemaal bedoeld om flexibel te zijn. Wat je levensstijl ook is, deze collectie heeft altijd wel iets dat je kunt gebruiken: van leggings, beha’s, broeken, tops en beenwarmers tot een klassiek Filippa K-donsjack.

Het afgelopen jaar heeft me aangemoedigd om schoonheid te vinden in de kalmte van thuis. Maar het was ook een tijd van het ontdekken van nieuwe manieren om actief te blijven en mogelijkheden om buiten te bewegen. Deze collectie vormt een balans tussen de zachte en sportieve kanten van ons leven, zodat we ons op elk moment van de dag comfortabel en zelfverzekerd kunnen voelen.

Karin Segerblom, Head of Design voor Soft Sport bij Filippa K

De najaarscollectie van Filippa K is nu verkrijgbaar – bekijk hem hier.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.