Zoveel smaakcombinaties bij Fikat: proef zelf maar!

Vorig weekend was ik op een heel leuk verjaardagsfeestje: Fikat werd namelijk 1 jaar! Ik schreef al eens eerder over Fikat en vorig jaar proefden we al wat verschillende smaken die pasten bij de decembermaand: Julgodis. Ik was toen meteen fan van de Zweedse balletjes en koekjes die Sandra (zelf afkomstig uit Zweden) samen met bakkers Shona (ook uit Zweden) en Tamara de wereld in stuurt. Daarbij speelt zeker een rol dat dit lekkers op een heel duurzame manier wordt gemaakt en verstuurd. Des te meer reden om blij te zijn dat Fikat een succes is, en om dat succes te vieren met een mooi feestje!

De winnaars van de winactie zijn inmiddels bekendgemaakt.

zweedse balletjes van fikat

Een Zweeds feestje

Ik vond het ontzettend leuk om Sandra, Shona en Tamara te leren kennen. Ze hadden er echt een leuk feestje van gemaakt: een tijdlijn met foto’s liet mijlpalen uit het eerste jaar van Fikat zien, op de muur stond hoeveel bomen er inmiddels zijn geplant namens Fikat (een superactie!), en er was een (best wel lastige) quiz.

Het was lekker weer, dus er was alle gelegenheid voor een potje Kubb in de zon. Intussen kon je binnen je eerste stappen zetten als barista: leren melk opschuimen (zonder je handen te branden of melk in het rond te spetteren) én met die melk een hartje op je cappuccino maken. Erg leuk en de smaak van koffie past wat mij betreft perfect bij de smaak van het lekkers van Fikat.

Balletjesbuffet

Want dat kon natuurlijk ook: proeven van de Zweedse balletjes van Fikat. Er was een heel balletjesbuffet opgezet, met niet alleen balletjes in verschillende smaken (zoals koffie, witte chocola/framboos, hazelnoot/caramel, chocola, kardemom-vanille en saffraan), maar ook heel veel ‘dips’ of strooisels voor deze balletjes. Een chocoladeballetje met kokosdip, een koffieballetje met pepermuntdip, een frambozenballetje met extra frambozendip… dit buffet was echt onweerstaanbaar.

zweedse balletjes van fikat

Small Chocolate Box

Het thuisfront begon nog net niet te kwijlen van de foto’s die ik af en toe appte. Dus ik moest natuurlijk wel iets voor ze mee naar huis nemen. En zo hadden wij vandaag ons eigen balletjesbuffet hier thuis. Dat deden we met de Small Chocolate Box van Fikat, met daarin de volgende smaken:

 • Chocoladeballetjes met speculaas
 • Chocoladeballetjes met kokos
 • Witte chocoladeballetjes met framboos
 • Witte chocoladeballetjes met kaneel
zweedse balletjes van fikat

Net als vorige keer was het weer heel moeilijk om te kiezen welke we het lekkerst vonden. Ten eerste word je het daar natuurlijk nooit over eens met zijn vijven. En ten tweede hangt het er maar net vanaf waar je zin in hebt. Want op die zonnige middag op het verjaardagsfeestje van Fikat vond ik de frisse framboos superlekker. Maar nu, terwijl het buiten miezerde en al een beetje donker werd, vond ik de speculaas het lekkerste.

Welke smaken ga jij proberen?

Wil jij ook wel eens zo’n proeverijtje houden en kijken welke smaak jij het lekkerste vindt? Bestel dan de Small Chocolate Box of een van de andere smaken. Je vindt ze in de online shop van Fikat.

Met dank aan Fikat voor de Small Chocolate Boxes!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

43 reacties

 1. Graag zou ik de witte met framboos en de witte met kaneel proeven. Ik ken de balletjes nog niet dus ben razend benieuwd want ze zien er heerlijk uit. En laat ik nou maandag net jarig.zijn😉 verjaardag van mijn man deze zomer in Zweden gevierd maar de mijne is altijd hier. Morgen ochtend ga ik vast aan de slag om een kladkakka te maken met vanille saus dus dat wij houden van chocolade is wel duidelijk 😂

 2. Mij intrigeert de combinatie chocola met kaneel. Neemt deze Zweedse bal mij mee naar mijn jeugdjaren waar de warme chocodrank met kaneel de verbinding was en is tussen familie. Waar liefde en saamhorigheid samensmoltens tijdens het drinken van die warme drank met kaneel. Ik kijk uit naar de box. Kan ik de magie ook samen met mijn zoon ervaren.💗💗

 3. Witte chocolade balletjes met kaneel lijken me heerlijk. Ik moet meteen denken aan appelmoes en stoofpeertjes met kaneel. Óók zo lekker! Graag zou ik deze balletjes eens willen proeven.

 4. Hoi Sandra, wat een leuke actie. Ik ga eerdaags zeker weer naar de Zweedse markt in Groningen. Ben heel benieuwd naar de “smaak bommetjes”/balletjes. De witte met kaneel lijkt me heerlijk bij een kop pittige koffie!
  Het liefst proef ik ze allemaal natuurlijk. Ze zijn vast op de Zweedse markt ook te koop hè?! Ben benieuwd.
  Groet, Jo

 5. Pfff wat een moeilijke keuze, eigenlijk ben ik benieuwd naar alle smaken. Maar als ik dan toch moet kiezen 🤔, toch de balletjes met framboos, of toch kaneel…

  Nee ik ga voor de witte chocola met framboos😃

 6. Pffff wat een moeilijke keuze, ik zou ze allemaal wel willen proberen…
  Als ik dan toch moet kiezen 🤔 de witte met framboos… of toch die met kaneel …?

  Nee, ik ga voor de witte met framboos 😃

 7. Bij mijn eerste ochtendkoffie moest ik even heel lang nadenken welke smaak mij het allermeest aansprak. dDie Fikat lijken me allemaal overheerlijk maar het meest benieuwd ben ik naar speculaas! 😋😋😋

 8. Wat een heerlijke verloting dit zeg. Mmmm. Ik zelf ben wel heel erg benieuwd hoe een chocoladeballetje met speculaas zal smaken. Ik hoop het dan binnenkort te kunnen ervaren.

 9. Wat een leuke actie, ik doe graag mee want ik ben erg benieuwd naar hoe het allemaal smaakt, ben het meest benieuwd naar de smaak koffie. Ben een enorme koffie leut dus dit zal vast ook in de smaak vallen 😁

 10. De chocoladebolletjes met Speculaas lijken me we wel heel bijzonder om te proeven…. maar wacht eens, witte chocoladeballetjes met kaneel is ook een eigenzinnige combinatie….. ja, en witte chocoladebolletjes met framboos is ook niet te versmaden…. en dan chocoladebolletjes met kokos, lijkt me ook heerlijk………. oooooohhh ik kan echt niet kiezen 😱

  • Er zit nu iemand naast me die de chocoballetjes met speculaas wel uit de computer wil kijken, en zelf lijken me de witte chocolade met framboos ook heeeerlijk. Zou graag een kansje maken.

 11. Mmmm jammie, chocotreats. Daar wordt toch iedereen blij van 😊 ik ben echt van de kokos en de speculaas. Dus als ik één voorkeur mag geven, dan de speculaas..💛

 12. Hier naast me zit nu iemand die de balletjes met speculaas wel uit de computer wil kijken, en zelf ben ik heel benieuwd naar de witte chocolade met framboos. Wil graag een kansje wagen. ☺️

 13. Ik heb ze nog nooit gegeten. Zelfs niet toen we in juni op vakantie waren in Zweden. Ik ben er dan ook reuze benieuwd naar en dan zou ik kiezen voor de chocoladeballetjes met speculaas.

 14. ik ben het meest benieuwd naar de witte bolletjes met framboos.
  Ik kan bovendien niet wachten tot de Scandinavische markten beginnen.
  hartelijke groet,
  Barbera

 15. Wat leuk weer dit! (En lekker) Ik zou graag de smaak willen proeven die over blijven. Geen voorkeur omdat ik geen van allen ken. Fijne verjaardagen dit weekend. Hejdå

 16. Oei…ze lijken me allemaal erg lekker!!
  Als ik dan moet kiezen: chocola
  met kokos!!😀
  Ben erg benieuwd!
  Succes met de actie!
  Groetjes!

 17. Wat een Fikat feestje! Ik ga voor de witte chocoladeballetjes met kaneel, omdat kaneel me aan onze vakanties in Zweden doet denken en er een Zweeds potje ‘Kanel’ in mijn keukenkastje staat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.