Een mooie eland van hout voor aan de muur: waar hang jij hem?

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Ken je de creaties van het Nederlandse bedrijf Kaboomlaser? Zij maken duurzame houten designaccessoires die zijn gemaakt met een lasersnijder. Alles wordt zelf ontworpen en in kleine series gemaakt in Nederland. Toch is er één ontwerp dat me wel heel erg doet denken aan Scandinavië: de eland voor aan de muur.

Ontstaan uit de lockdown

Annette en Matthijs zijn de mensen achter Kaboomlaser. Net zoals zoveel mensen kwamen ze in het voorjaar van 2020 ineens veel thuis te zitten. Uit behoefte aan iets nieuws en positiefs sloegen ze aan het ontwerpen en programmeren.

Zo ontwikkelden Annette en Matthijs software die de organische patronen uit de natuur kan nabootsen. Als je die software met behulp van een lasersnijder toepast op hout, krijg je een natuurproduct met prachtige organische vormen, die elke keer weer net een beetje anders zijn. Na het uitsnijden worden de meeste houten creaties nog behandeld met lijnolie. Zo ziet het eindresultaat er nog mooier uit en ruikt het ook nog eens lekker. Er zijn ook onbehandelde producten – handig voor als je ze zelf een kleurtje wilt geven.

Een eland voor aan de muur

Kaboomlaser maakt onder andere bijzondere puzzels, kerstdecoraties en onderzetters. Maar waar mijn hart als Scandi-fan dus echt sneller van ging kloppen, was deze eland voor aan de muur.

eland voor aan de muur
Afbeelding: Kaboomlaser

Deze houten eland voor aan de muur is verkrijgbaar in twee verschillende afmetingen:

  • 44×47 cm (4 mm dik) hardhout multiplex, behandeld met lijnolie
  • 59×62 cm (7 mm dik) populieren multiplex, onbehandeld en dus eventueel zelf te verven

Ik vind het een mooie herinnering aan de momenten waarop we zelf elanden hebben gezien in Zweden. Het zijn zulke indrukwekkende dieren… De natuurlijke uitstraling van het hout vind ik ook goed passen bij dit Scandinavische gevoel.

Waar zou jij deze eland voor aan de muur hangen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *