een tweede alliantie

De spanning stijgt in Een tweede alliantie (het vervolg op De Code)

Een paar maanden geleden las ik deel 1 van Operatie Stockholm: De code van Denise Rudberg. Hierin maakten Elisabeth, Iris en Signe kennis met elkaar en gingen ze aan de slag voor de Zweedse regering om gecodeerde berichten van de Duitsers te kraken. Ik vond het in dat boek erg leuk om de meiden en hun verschillende karakters te leren kennen. Hoewel de oorlogsdreiging het hele boek duidelijk aanwezig was, lag de nadruk voor mijn gevoel toch meer op de persoonlijke ontwikkeling van deze drie. Deze zomer las ik Operatie Stockholm deel 2: Een tweede alliantie. Daarin stijgt de spanning en wordt de sfeer grimmiger. Maar de hoofdrol blijft duidelijk weggelegd voor deze drie krachtige dames.

Het verhaal van Een tweede alliantie

In Een tweede alliantie is het inmiddels 1941. Nazi-Duitsland wordt steeds sterker en Operatie Barbarossa hangt in de lucht. Hoewel Elisabeth, Iris en Signe zich in het neutrale Zweden bevinden, loopt de spanning ook in hun levens op. Iris wordt zelfs opgehaald voor verhoor over haar familie. Dit verhoor roept bij haar zelf ook weer nieuwe vragen op. Van Elisabeth weten we inmiddels dat ze geen blad voor de mond neemt en graag grenzen opzoekt. In Een tweede alliantie ging ik me steeds meer zorgen maken of dat gedrag haar niet op een dag in gevaar zou gaan brengen. Bij Signe zijn het vooral gezondheidsproblemen die een gevaar vormen. De tijd dat ze haar klachten kan verdoezelen met pijnstillers en kan blijven werken voor de professor, komt in dit boek tot een einde.

een tweede alliantie

Al met al voelt het lezen van Een tweede alliantie alsof donkere wolken zich samenpakken. Logisch, als je naar de historische periode kijkt. Maar omdat je als lezer inmiddels ook echt betrokken bent bij de dames, voelt het allemaal nog spannender. Je hoopt gewoon zo dat ze goed door de oorlogsjaren heen komen! Ik kijk dan ook erg uit naar het derde en laatste deel, want dan zullen we het te weten komen.

Over Denise Rudberg

Denise Rudberg (Stockholm, 1971) woont met haar man en twee kinderen in Stockholm en is een van de succesvolste auteurs in Zweden. Ze heeft film- en theaterwetenschappen gestudeerd in New York en is een bekende televisiepersoonlijkheid in Zweden. Van haar boeken zijn al meer dan drie miljoen exemplaren verkocht. . Het derde deel van de Operatie Stockholm-serie is deze zomer al in Zweden verschenen en ik zag het tijdens onze vakantie in de winkels liggen. Maar daar is mijn Zweeds helaas nog niet goed genoeg voor. Ik zal dus nog even geduld moeten hebben.

Hier is Een tweede alliantie verkrijgbaar

Een tweede alliantie (ISBN 9789400513808) verscheen in juli 2021 bij uitgeverij A.W, Bruna. De vertaling is verzorgd door Corry van Bree. Behalve als paperback is het boek ook beschikbaar als e-book en audioboek.

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Met dank aan de uitgever voor het toesturen van het boek!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.