boek een gelukkig nieuwjaar

Een gelukkig nieuwjaar: een onvoorspelbaar plot uit Zweden

Op 6 oktober 2022 verschijnt bij Uitgeverij Cargo het boek Een gelukkig nieuwjaar (Ett gott nytt år) van de Zweedse auteur Malin Stehn. Het is een spannende en onvoorspelbare psychologische roman waarin de lezer vanuit drie gezichtspunten een eigen oordeel zal moeten vellen over de waarheid achter de verdwijning van het jonge tienermeisje Jennifer. Klinkt goed!

Het verhaal van Een gelukkig nieuwjaar

Het is oud en nieuw. De zeventienjarige Jennifer verlaat vroegtijdig het feestje van haar beste vriendin Smilla. Onderweg naar huis verdwijnt ze spoorloos in de ijskoude nacht. Aan de andere kant van de stad vieren de ouders van de twee tieners samen het begin van het nieuwe jaar, zonder enig idee te hebben van de ellende die hen te wachten staat.

boek een gelukkig nieuwjaar
Afbeelding met dank aan uitgeverij Cargo. Omslagontwerp: Villa Grafica

In de angstige dagen die volgen, verdwijnen al hun zekerheden als sneeuw voor de zon. De moeder van Jennifer merkt dat ze geen idee heeft wat haar dochter allemaal uitspookte. Nina, de moeder van Smilla, is stiekem helemaal niet verbaasd. Maar de lage dunk die Nina van Jennifer heeft, wordt niet gedeeld door haar man Fredrik – waarschijnlijk de laatste persoon die Jennifer nog in leven heeft gezien.

Het is niet echt een gelukkig nieuwjaar in dit geweldig geschreven boek van Malin Stehn. Elke keer als er een familiegeheim wordt onthuld, neemt de spanning toe. Dit is heerlijk escapistisch leesvoer voor de fans van Liane Moriarty.

M-Magasin

Wat is er die avond precies gebeurd? Waarom ging Jennifer zo vroeg weg? Door haar vermissing komen de levens van haar ouders en die van Smilla onder druk te staan en komen lang verborgen geheimen aan het licht.

Ik werd volledig opgeslokt door dit boek. Malin Stehn is briljant.

Blekinge Läns Tidning

Smålandsposten noemt het boek verslavend en Deckardårarna spreekt van een geweldig debuut en een verslavend spannende roman.

Over Malin Stehn

Malin Stehn is een gelauwerde auteur van meer dan veertig romans voor jongere lezers. Een gelukkig nieuwjaar is haar debuut voor volwassenen en werd meteen een grote
bestseller in Zweden. Het boek zal in heel Europa in vertaling verschijnen.

Over Een gelukkig nieuwjaar zegt Malin Stehn:

“Ik had al meer dan veertig boeken voor kinderen en jongvolwassenen geschreven toen ik in januari 2019 het idee voor Een gelukkig nieuwjaar kreeg. Dat idee ontstond op een feestje op oudjaarsavond, onder omstandigheden die enigszins leken op die van de hoofdrolspelers in het boek. Mijn dochter van zestien vierde voor het eerst oud en nieuw zonder haar ouders en ik maakte me zorgen over alle vreselijke dingen die er zouden kunnen gebeuren – wat veel ouders zich vast wel kunnen voorstellen. En zo werd alles in gang gezet…

Ik wist vanaf het allereerste begin wat ik wilde schrijven over gezinnen. Het is immers vooral verontrustend als blijkt dat je degenen die het dichtst bij je staan niet echt kent. Ik wilde ook dat de personages gewone mensen zouden zijn, met wie de lezers zich kunnen identificeren, aangezien dat de verhalen zijn die mij het meest aangrijpen. Het stond altijd vast dat het een spannend boek zou worden. Ik lees graag misdaadverhalen en spannende boeken – dat heb ik altijd al gedaan. Momenteel ben ik druk bezig met het schrijven van mijn tweede spannende boek.”

Lees Een gelukkig nieuwjaar zelf

Een gelukkig nieuwjaar (ISBN 978 90 031 81471 7) verschijnt op 6 oktober bij uitgeverij Cargo. Het boek heeft 368 bladzijden en is vertaald door Edith Sybesma.

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.