Drive my car

Hoofdrol voor SAAB in de film Drive my car

Geen Scandinavische film deze keer – maar wel eentje met een Scandinavisch tintje. In de met een Oscar bekroonde Japanse film Drive my car wordt een van de hoofdrollen namelijk vertolkt door een mooie, rode SAAB. Voor echte liefhebbers van het Zweedse automerk natuurlijk een goede reden om hem te gaan zien.

Tip: hou je van Scandinavische filmhuisfilms? Bij Cinemember kun je een heleboel bijzondere films kijken wanneer jij dat wilt. Met een proefabonnement kun je het 2 weken gratis uitproberen.

Het verhaal van Drive my car

Drive my car gaat over theaterregisseur Yûsuke Kafuku, die gelukkig getrouwd was met Oto tot het noodlot plotseling toesloeg. Overrompeld door verdriet probeert Kafuku het geheim te begrijpen dat hij vlak voor haar overlijden ontdekte. Twee jaar later krijgt de nog altijd rouwende Kafuku het aanbod om een toneelstuk te regisseren in Hiroshima. Hij besluit het aanbod te accepteren. Zijn nieuwe werkgever heeft voor hem de perfect rijdende en zeer bescheiden chauffeuse Misaki klaarstaan om hem tijdens zijn verblijf in Hiroshima te vervoeren. Terwijl ze al rijdend samen tijd doorbrengen en elkaar steeds beter leren kennen, ziet Kafuku het mysterie rondom zijn vrouw onder ogen dat hem nog steeds achtervolgt.

De film is gebaseerd op een verhaal van Haruki Murakami. Nadat de film al meerdere prestigieuze prijzen in de wacht wist te slepen, kreeg hij afgelopen weekend de felbegeerde Oscar voor Beste Internationale Film.

Drive my car
Foto: September Film via Filmdepot

Meer SAABs verkocht

Sinds de bioscooprelease van Drive my car is de verkoop van rode SAABs explosief gestegen: met maar liefst 500%. Dat meldt September Film, dat de film in Nederland uitbracht. In de aanloop naar de filmrelease bleek al vanuit meerdere hoeken dat SAAB-fans enorm uitkeken naar de nieuwe Japanse film met hun auto in de hoofdrol. En het aantal SAAB-fans is sinds het uitkomen van de film alleen maar toegenomen.

Waar is Drive my car te zien?

Drive my car is vanaf 24 maart 2022 te zien in de Nederlandse bioscopen. Hier vind je de bioscoopagenda van deze film. De film komt ook uit op dvd en je kunt nu al een exemplaar reserveren.

Bekijk hier alvast de trailer van Drive my car:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.