Dossier 1569 van Jorn Lier Horst

Dossier 1569 (Cold Case Kwartet 4) van Jørn Lier Horst

Hoera, op 20 september 2023 komt deel 4 van het Cold Case Kwartet van de Noorse schrijver Jørn Lier Horst uit. Het heet Dossier 1569. Ik ben een groot fan van zijn manier van schrijven en van zijn personage William Wisting. Ook dit deel belooft weer een stuk misdaadfictie van het hoogste niveau te worden.

Het verhaal van Dossier 1569

William Wisting begint aan de tweede week van zijn zomervakantie als hij op zijn vakantieadres een verontrustend krantenbericht leest. Een lokale vermissingszaak groeit uit tot een landelijk nieuwsbericht.

Dan ontvangt Wisting een ongeadresseerde brief met een reeks mysterieuze cijfers. Hij brengt ze in verband met de dossiercode van een oude zaak. Deze werd destijds snel opgelost en de dader werd veroordeeld en naar de gevangenis gestuurd. Recente gebeurtenissen onthullen nu echter verbanden die twintig jaar geleden niet zichtbaar waren.

Er volgen nog meer brieven en alles wijst erop dat er een andere waarheid achter de zaak zit dan de politie denkt. Wisting moet op zoek naar de afzender van de brieven én naar de ware feiten achter de zaak. Maar lang niet iedereen is blij dat hij zaken oprakelt…

Dossier 1569 van Jorn Lier Horst
Afbeelding met dank aan uitgeverij AW Bruna

Andere boeken uit de serie ‘Cold Case Kwartet’ zijn:

Over de auteur

Jørn Lier Horst (1970) heeft zich met zijn bekroonde misdaadserie over inspecteur William Wisting gevoegd bij de elite van de Scandinavische thrillerschrijvers. Voordat hij zich fulltime aan het schrijven wijdde, werkte hij als hoofd van de recherche in het Noorse district Vestfold. Horsts werk is een unieke mix van spanning en realisme. Hij toont zich een uitstekend observator van menselijke interactie. Van zijn boeken zijn meer dan een miljoen exemplaren verkocht in Noorwegen.

Lees Dossier 1569 zelf

Dossier 1569 (Cold Case Kwartet 4) van Jørn Lier Horst (ISBN: 9789400516304) komt op 20 september 2023 uit bij uitgeverij AW Bruna. Het boek is vertaald doos Bianca Cornelissen en heeft 384 bladzijden. Behalve de paperbackversie is er ook een e-boek en een luisterboek.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.