Op de leeslijst: Dodenmasker van Katrine Engberg

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Op 1 juni 2021 verschijnt het nieuwe boek van de Deense schrijfster Katrine Engberg in Nederland. De thriller heet Dodenmasker en gaat over de mysterieuze verdwijning van een tiener. Hieronder vind je alvast een korte eerste indruk.

Het verhaal van Dodenmasker

Dodenmasker gaat over de verdwijning van de 15-jarige Oscar op een prachtige lentedag in Kopenhagen. Oscar is het middelste kind uit een rijke, excentrieke familie. Als hij spoorloos verdwijnt, gaat men er aanvankelijk van uit dat hij is weggelopen. Maar na verloop van tijd gaat het er steeds meer op lijken dat de tiener is ontvoerd. De enige concrete aanwijzing die rechercheurs Jeppe Kørner en Anette Werner hebben, is een cryptisch citaat uit een roman. Dat citaat lijkt juist te verwijzen naar zelfmoord. Heeft Oscar dan toch zichzelf van het leven beroofd? En zo ja – waarom?

Dan wordt er een lichaam gevonden bij een vuilverbrandingsinstallatie. Het slachtoffer is gedood op de avond waarop Oscar verdween en het lijkt een gevalletje 1 + 1 = 2. Maar is dat ook echt zo?

dodenmasker katrine engberg
Afbeelding met dank aan AW Bruna

Over Katrine Engberg

Katrine Engberg (1975) was in Denemarken eerst bekend als danseres en choreografe. Pas later brak ze door als auteur. Sinds 2017 schrijft ze fulltime en haar thrillers belanden steevast in de top 3 van de Deense bestsellerlijst. Nu breekt ze ook internationaal steeds meer door als populaire Scandinavische schrijver. Ze staat bekend om haar ijzersterke personages en levensechte karakterisering van de Deense hoofdstad Kopenhagen.

In Nederland verschenen eerder de eerste twee delen van haar Bureau Kopenhagen-reeks: De krokodilvogel en Glazen vleugels.

Katrine Engberg is onbetwistbaar een ster!

Camilla Läckberg

Lees Dodenmasker zelf

Het boek Dodenmasker (ISBN 9789400513532) verschijnt op 1 juni 2021 bij A.W. Bruna Uitgevers als paperback, e-book en audioboek. Het boek is vertaald door Corry van Bree.

Printmijnstad.nl

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *