Scandinavische serie White Sands

Deense serie White Sands: als getrouwd stel undercover in Hvide Sande

De Deense serie White Sands oftewel Hvide Sande is een van de minder duistere Scandinavische misdaadseries, zoals eerder The Sommerdahl Murders of The Sandhamn Murders. Deze wat luchtigere series zijn voor de echte thriller-liefhebber misschien te braaf of te zoet. Maar ze zijn juist ideaal voor iedereen voor wie het niet zo rauw en gruwelijk hoeft en die graag ook een vleugje (of een flinke vleug) romantiek ziet. Want behalve over misdaad, gaat deze serie zeker ook over relaties tussen mensen.

Het verhaal van White Sands

In deze Scandinavische serie gaan de Deense undercover-agent Helene Falck en de Deens-Duitse rechercheur Thomas Beckman undercover als getrouwd stel dat op zoek is naar een rustiger leven buiten de grote stad. Zo proberen ze de moord op de jonge Duitse surfer Sebastian op te lossen, die een jaar na dato nog altijd een raadsel is.

Het zogenaamde getrouwde stel wordt gespeeld door Marie Bach Hansen en Carsten Bjørnlund, die ook al samen te zien waren in The Legacy. En je hoeft geen helderziende te zijn om aan te voelen dat het spelen van een getrouwd stel vast invloed zal hebben op hun gevoelens voor elkaar…

Deense serie White Sands
Foto met dank aan NPO

Geschreven door A.J. Kazinski

White Sands is geschreven door A.J. Kazinski, een pseudoniem voor het misdaadschrijversduo Anders Rønnow Klarlund en Jacob Weinreich. Anders en Jacob hebben zelf meerdere keren in Hvide Sande verbleven. Omdat de meeste personages uit de serie er zijn opgegroeid, wilden Anders en Jacob het kustplaatsje kunnen doorgronden. Ze wilden het vissersplaatsje en de omgeving echt goed te leren kennen: de inwoners, de natuur, de Noordzeekust, de vakantiehuizen, de visserij – alles wat Hvide Sande uniek maakt.

Het echte Hvide Sande

Zelf kijk ik vooral uit naar de Scandinavische serie White Sands omdat we zelf op vakantie zijn geweest in de Deense regio Hvide Sande. Ik ben dus heel benieuwd welke bekende plekjes we in de afleveringen zullen zien langskomen. Ik zag in ieder geval al die mooie vuurtoren voorbijkomen in de trailer.

Hier vind je meer informatie over de filmlocaties uit White Sands.

Of je er nu wel of niet bent geweest, de serie zal net als The Sommerdahl Murders en The Sandhamn Murders overgoten zijn met een sausje van zon, zee en vakantiegevoel.

Scandinavische serie White Sands
Foto met dank aan NPO

Kijk White Sands zelf

De Deense serie White Sands bestaat uit 8 afleveringen van 42 minuten. Hij is te zien geweest bij de NPO en verkrijgbaar op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Hier kun je alvast de trailer van White Sands bekijken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Eén reactie

  1. Deze volg ik inderdaad via NPO-start en vind het aangenaam kijken. De verhaallijnen zijn goed, niet altijd overtuigend (waarom houdt die chef met het roodgeverfde haar het stel op de locatie elke dag zo in de gaten? Zit ze soms onverwacht op de achterbank van de auto om de instructies door te geven. Telefoon? versleutelde mail?..), maar de vele natuuropnames vooral zijn prachtig, de duinen, de vuurtoren, de kustlijn. Een schitterende omgeving voor een heerlijke vakantie en in mijn beleving is Denemarken altijd behoorlijk dichtbij (vergeleken met de Nordkapp…)
    De serie is soms zó spannend zelfs, dat ik het geknars in mijn oren, het Deens (blij dat ik Noors heb gekozen!), zelfs even vergeet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.