Familiedrama in de Deense serie Cry Wolf (Ulven kommer)

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Er is weer een nieuw Deens familiedrama uit: Cry wolf (Ulven kommer). De serie komt uit de koker van de schrijfster van The Legacy (Arvingerne) en is bij de Deense tegenhanger van de Emmy’s (de Robert Awards) al bekroond met de award voor beste serie, beste acteur en beste actrice. Dat belooft wat! Het begin allemaal wanneer de 14-jarige Holly op school een essay schrijft waarin ze stelt dat haar stiefvader haar en haar jongere broer mishandelt. Dat zet een hele reeks heftige gebeurtenissen in gang, waarbij de vraag is: welke gezinsleden vertellen nu eigenlijk de waarheid? Cry wolf is nu verkrijgbaar op dvd en te streamen bij myLum. Hier kun je nakijken of de serie nog ergens anders te streamen is.

Het verhaal van Cry wolf

Nadat Holly haar verhaal over de mishandeling heeft geschreven, belandt het rapport van haar school op het bureau van maatschappelijk werker Lars Madsen. Als hij Holly ontmoet, is ze duidelijk angstig. Lars is ervan overtuigd dat er direct actie moet worden ondernomen. Hij zorgt ervoor dat Holly en haar jongere broer Theo in een pleeggezin worden geplaatst.

Maar de ouders van de kinderen ontkennen alle beschuldigingen en zijn geschokt door hoe ze door de instanties worden behandeld. Ze huren een advocaat in en spannen een zaak aan tegen de sociale dienst.

Deense serie Cry Wolf
Foto met dank aan Lumière

De zaak zal worden voorgelegd aan de commissie voor kinder- en jeugdzorg, die zal beslissen of de kinderen naar huis kunnen terugkeren of dat ze in hun pleeggezin moeten blijven. Lars heeft een paar weken de tijd om bewijs te vinden van het misbruik door de stiefvader. Dat blijkt veel moeilijker dan verwacht…

Welke gezinsleden vertellen de waarheid? En zal het Lars lukken om daarachter te komen?

De cast van Cry wolf

In Cry wolf zijn meerdere bekende acteurs te zien, zoals Bjarne Henriksen uit onder andere The Killing, Borgen en Trapped, Christine Albeck Børge uit 9 Meter en Peter Plaugborg uit Submarino.

Waar is Cry wolf te zien?

Cry wolf bestaat uit acht afleveringen van een uur en is nu verkrijgbaar op dvd en te streamen bij myLum. Hier kun je nakijken of de serie nog ergens anders te streamen is.

Hieronder kun je alvast de trailer bekijken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *