Deense gin

Dit is de lekkerste Deense gin – en er is ook alcoholvrije Deense gin

Tijdens de World Gin Awards 2021 in het Verenigd Koninkrijk is Sønderborg Distillery als winnaar uit de bus gekomen in de categorie London Dry. Dat kwam niet als een complete verrassing, want de destilleerderij is de afgelopen twee jaar al twaalf keer in de prijzen gevallen. Het moge duidelijk zijn: de lekkerste Deense gin wordt gemaakt in Zuid-Jutland!

Over Sønderborg Distillery

Met slechts 30 vierkante meter is Sønderborg Distillery een van de kleinste distilleerderijen van Denemarken. Ook is het bedrijf nog vrij jong: het bestaat pas sinds 2018. Maar dat weerhield de makers van deze 100% biologische gin er dus niet van om tijdens de World Gin Awards 2021 in het Verenigd Koninkrijk in de categorie London Dry de titel beste gin van Denemarken binnen te slepen. Een paar weken eerder won Sønderborg Distillery bij de Nordic Spirit Awards ook al een gouden medaille voor de biologische Sønderborg Gin. In totaal won Sønderborg Distillery de afgelopen twee jaar al twaalf prijzen voor drie premium gins.

Deense gin
Foto: Sonderborg Distillery via Visit Denmark

Pluk je eigen smaakmakers

Gin wordt in Denemarken – net als in Nederland – steeds populairder de laatste jaren. De drank wordt op smaak gebracht met plantaardige ingrediënten, zoals bloemen, kruiden en zaden. En wat extra leuk is: je kunt met gin ook heel makkelijk je eigen variant maken. Of je nu op vakantie bent in Denemarken of gewoon in Nederland bent, je kunt gewoon in de natuur op zoek gaan naar verse ingrediënten om zelf aan je gin toe te voegen. Maak bijvoorbeeld verschillende varianten en organiseer zo je eigen gin-proeverij!

Alcoholvrije gin uit Noord-Jutland

Drink je geen alcohol? Ook dan heeft Denemarken iets lekkers voor je. In Noord-Jutland wordt de eerste alcoholvrije gin ter wereld gebrouwen: de Herbie Virgin. Zo kan iedereen meeproosten. Skål!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.