the guilty den film

Deense film The Guilty / Den Skyldige: supercompacte spanning

Hoera, er is weer een spannende Deense film online te streamen en uit op dvd: The Guilty oftewel Den Skyldige. Jakob Cedergren, die je misschien wel kent van The Killing, Those who kill of Sandhamn Murders, speelt de hoofdrol. Het belooft een superspannende film te zijn – en die spanning wordt op een ongebruikelijke manier opgebouwd.

Tip: hou je van Scandinavische filmhuisfilms? Bij Cinemember kun je een heleboel bijzondere films kijken wanneer jij dat wilt. Met een proefabonnement kun je het 2 weken gratis uitproberen.

Film The Guilty Den Skyldige filmposter September Film
Afbeelding met dank aan September Film

Helemaal vanuit de meldkamer

De film The Guilty speelt zich helemaal af in de meldkamer, waar Asger Holm (Jakob Cedergren) werkt. Hij krijgt allerlei telefoontjes voor de kiezen, maar dan volgt dat ene telefoontje van een vrouw die tussen de regels door probeert aan te geven dat ze is ontvoert. Nadat de verbinding is verbroken, zet Holm alles op alles om de vrouw en haar ontvoerder te vinden. Maar dat valt niet mee met zo weinig aanknopingspunten en als enige middel de telefoon. Het wordt een race tegen de klok en de zaak blijkt al snel veel complexer dan Asger in eerste instantie dacht.

Film The Guilty Den Skyldige Foto Nikolaj Moller September Film
Foto: Nikolaj Moller met dank aan September Film

Je bedenkt je eigen thriller

Omdat veel wordt overgelaten aan je eigen voorstellingsvermogen, zal elke kijker de film anders beleven. En de beelden die we er zelf bij bedenken, zijn misschien wel spannender dan wat je te zien zou krijgen als alles wel in beeld was gebracht. Omdat uiterlijk een beperkte rol speelt, worden de karakters van de personages in de film net als de spanning alleen maar intenser.

Film The Guilty Den Skyldige Foto Nikolaj Moller September Film
Foto: Nikolaj Moller met dank aan September Film

Bekijk de film The Guilty/Den Skyldige zelf

De film Den Skyldige/The Guilty duurt 85 minuten en is in Nederland uitgebracht door September Film. Inmiddels kun je hem online bekijken bij Cinemember en bestellen op dvd en Blu-ray. Hier vind je alvast de trailer (met Nederlandse ondertiteling):

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.