peper- en zoutstel van menu

De Bottle Grinders van het minimalistische Deense designmerk Menu

Bijna dagelijks gebruik ik ze: onze nieuwe peper- en zoutmolen van het Deense designmerk Menu. Ik was al een tijdje op zoek naar twee molens om grof zeezout en peperkorrels mee te malen, liefst in een set die handig zou zijn in de keuken én mooi zou staan op tafel. Toen ik deze tegenkwam bij Nordic Nest, was ik verkocht, ook al liet het merk Menu niet meteen een belletje rinkelen.

Over designmerk Menu

Toen ik nog eens verder ging kijken, kende ik het merk toch wel. Ik was al eerder gevallen voor de POV-wandkandelaars (als kubus of cirkel), die er vanuit elke ‘point of view’ weer anders uitzien, en voor de Carrie-lamp, die een mooi zacht licht geeft en op te laden is via een USB-kabel, zodat je hem ook kunt loskoppelen en mee naar buiten kunt nemen.

Ook de Wire Base-plantenstandaards kwam ik al eerder tegen toen ik op zoek was naar manieren om de natuur in huis te halen in tijden dat je veel binnen zit.

Eén ding hebben de ontwerpen gemeen: eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Maar dat is natuurlijk wel vaker het geval bij Scandinavisch design. Daarnaast worden de producten van Menu zo veel mogelijk lokaal geproduceerd en gemaakt met behulp van duurzame materialen.

Het merk Menu bestaat sinds 1978 en werkt onder andere samen met Norm Architects uit denemarken en Note Design Studio & Afterroom uit Zweden.

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

De Bottle Grinder-molens

De Bottle Grinder-molens die wij onlangs hebben aangeschaft, zijn ontworpen door Norm Architects. Je kunt ze gebruiken voor zout en peper, maar ook voor andere kruiden. De molens worden per twee geleverd in onder andere blauw-, grijs- en groentinten. Wij kozen voor de Blues met een huls van kunststof, een maalmechaniek van keramiek en een dop van beukenhout. Met die dop kun je ook instellen hoe grof of fijn je wilt malen.

peper- en zoutstel van menu

Ook al ben ik nogal zuinig opgevoed en moet ik soms best even slikken om veel geld uit te geven aan Scandinavisch Design, ik ben heel blij dat we deze peper- en zoutmolens hebben aangeschaft. Ik heb er bijna dagelijks plezier van en dat maakt het de uitgave wat mij betreft zeker waard. Daarnaast kocht ik ze toen ze in de aanbieding waren – het is zeker de moeite waard om de aanbiedingen van Nordic Nest in de gaten te houden.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.