Een kerstpakket met Deens snoep bij de Snoepwerkplaats

Laatst schreef ik al over het Zweedse kerstpakket van Northern Delight. En nu kwam ik een leuk Deens kerstpakket tegen – voor een leuk prijsje! Er zit ook nog eens een bijzonder verhaal achter: over een een basisschooldirecteur die in Denemarken haar passie ontdekte en het roer volledig omgooide. Dat wilde ik echt even met jullie delen!

Fan van Scandinavische kerst? Neem dan zeker even een kijkje op de kerstpagina van Nordic Nest en schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties in de aanloop naar de feestdagen.

Een nieuw begin dankzij Denemarken

Fleur Poppema was directeur van een basisschool toen ze in 2018 op zomervakantie naar Denemarken ging. Net zoals wij op Møn terechtkwamen in een heuse snoepjesfabriek, zag zij bij Bolcheriet in Løkken hoe deze harde en vrolijk gekleurde Deense snoepjes worden gemaakt.

Ze was meteen gefascineerd door dit oude Deense ambacht. Fleur besloot het vak te gaan leren bij Allan Sommer van Bolsjekælderen in de Deense plaats Ringsted en maakte de switch van schooldirecteur naar eigenaar van de Snoepwerkplaats.

Deens snoep uit Deventer

Nu voorziet Fleur ons vanuit Deventer van Deense snoepjes naar eigen ontwerpen en met zelf ontwikkelde smaken. Ze worden helemaal met de hand gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten. Ook handig: de snoepjes zijn glutenvrij, lactosevrij en vegetarisch.

Het Deense snoep is in deze smaken te koop in de webshop van de Snoepwerkplaats, maar ook op markten en in cadeauwinkels.

  • Hier vind je de verkooppunten
  • Hier vind je de agenda met markten waarop de Snoepwerkplaats te vinden is. Je kunt dan vaak ook zien hoe Fleur de snoepjes maakt.

De Snoepwerkplaats biedt ook een workshop lolly’s maken op locatie aan – ongeveer zoals wij in Denemarken ook deden. Je krijgt dan eerst uitleg en een demonstratie. Het suikermengsel wordt voor je gemaakt en je kiest samen de kleuren en de smaak waarmee je je eigen lolly gaat maken.

Het Deense kerstpakket van de Snoepwerkplaats

En nu heeft de Snoepwerkplaats dus ook een Deens kerstpakket. Dit kerstpakket bestaat uit:

  • een lolly in de vorm van een kerstboom
  • twee kerststokken
  • een kerstbal gevuld met een speciale kerstmix van de snoepjes
  • een kerstboompje

Dit kerstpakket met Deens snoep kost €8,95.

Deens snoep
Foto: de Snoepwerkplaats

Nog meer kerstinspiratie dus om dit jaar op een leuke manier af te sluiten.

En wil je op de hoogte blijven van de creaties van Fleur? Volg haar dan zeker op Instagram. Dan word je ook nog eens regelmatig getrakteerd op foto’s om van te watertanden.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.