Max Seeck De IJskring

Op de leeslijst: De IJskring van Max Seeck

Het is een van de boeken die helemaal boven aan mijn verlanglijstje staan: De trouwe lezer van de Finse schrijver Max Seeck. En ik mag wel opschieten, want het tweede boek met de eigenzinnige rechercheur Jessica Niemi in de hoofdrol komt er alweer aan. Op 4 januari 2022 verschijnt namelijk De IJskring van dezelfde auteur. Het belooft een adembenemende, verslavende thriller te zijn over de duisterste geheimen die een mens kan hebben.

Het verhaal van De IJskring

In De IJskring verdwijnen twee jonge Finse influencers spoorloos na een releaseparty. Niet lang daarna wordt op hun Instagram-accounts een vreemde foto gepost. Het is een foto van een oude vuurtoren op een rotsachtig eiland midden in zee. Het gedicht dat erbij geplaatst is, beschrijft hun dood.

Jessica onderzoekt de verdwijningen, maar elk spoor lijkt dood te lopen. Dan ontdekt ze dat de twee bloggers een geheim deelden waardoor ze betrokken raakten bij iets mystieks en duisters. De dader speelt een levensgevaarlijk spel en lijkt niet van plan te stoppen met spelen…

Max Seeck De IJskring
Afbeelding met dank aan AW Bruna Uitgevers

Over Max Seeck

Max Seeck leest dolgraag Scandinavische thrillers en luistert tijdens het lezen het liefst naar filmmuziek. Hij heeft een achtergrond in verkoop en marketing en doet zelf ook veel aan de promotie van zijn boeken. Extra handig daarbij is, dat hij vloeiend Engels en Duits spreekt.

Voor zijn debuutthriller De Trouwe Lezer ontving Max Seeck de Finse debutantenprijs. Seecks boeken verschijnen in 40 landen en de filmrechten zijn verkocht aan Hollywood – en dat is een unicum voor een Finse thriller.

Lees De IJskring zelf

De IJskring van Max Seeck (ISBN: 978 94 005 1296 2) verschijnt op 4 januari 2022 bij AW Bruna. Het boek heeft 480 bladzijden en is vertaald door Annmarie Raas. De IJskring verschijnt ook als e-book en luisterboek.

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.