De Fjord Jorn Lier Horst

De Fjord van Jorn Lier Horst: een feest van herkenning

Ik ben helemaal blij, want er is weer en nieuw boek van de Noor Jørn Lier Horst. Ik ben een enorme fan van zijn schrijfstijl en op 12 oktober 2021 is het tweede deel van het Cold Case Kwartet verschenen. Deel 1 was De Katharinacode en de afgelopen dagen ging ik helemaal op in het nieuwe boek De Fjord.

Het verhaal van De Fjord

In De Fjord krijgt Wisting (inmiddels een oude bekende, ook van de tv-serie) een bijzondere en supergeheime opdracht. In de vakantiewoning van de prominente politicus Bernhard Clausen, die onlangs een natuurlijke dood is gestorven, is namelijk een grote som geld gevonden. Als dit bekend wordt, zullen de media erbovenop duiken en zullen de geruchten niet van de lucht zijn. Liet Clausen zich omkopen? Was het een geheime voorraad cash van de Noorse overheid, om te gebruiken bij ontvoeringen? Wat had Clausen te verbergen?

Wisting duikt met enkele mensen die hij 100% vertrouwt in de zaak en stuit op een mogelijk verband met de verdwijning van Simon Meier, 15 jaar geleden. Toch lijkt hij niet de enige te zijn die ervan wist dat de vakantiewoning een geheim huisvestte, want al snel gaat het hele huis in vlammen op.

De zaak wordt nog ingewikkelder als Wisting voor het onderzoek de hulp nodig heeft van een oude vijand. Zo komt hij steeds meer te weten over de duistere wereld van Clausens interesses en bezigheden. De oplossing lijkt dichter bij huis te liggen dan hij ooit had kunnen vermoeden…

De Fjord Jorn Lier Horst
Afbeelding met dank aan AW Bruna

Feest van herkenning

Ik vond het echt heerlijk om weer een boek over Wisting te lezen. Meteen al bij het lezen van de eerste zinnen herinnerde ik me hoe fijn ik deze boeken vind: de rust die eruit spreekt, het beeldende taalgebruik waardoor je de ruimtes waar Wisting binnen komt meteen helemaal voor je ziet… En ook inhoudelijk was ik meteen weer gegrepen door het boek. Want er zijn zoveel mogelijke redenen te bedenken waarom Clausen zoveel geld in zijn vakantiehuis had liggen! En met het omslaan van de bladzijden leek nu eens de een, dan weer de ander me het meest waarschijnlijk. Of zou het toch iets zijn waar ik nog helemaal niet aan had gedacht? Hierdoor wilde ik steeds verder blijven lezen.

Over Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst (1970) heeft zich met zijn veelbekroonde misdaadserie over inspecteur William Wisting gevoegd bij de elite van de Scandinavische thrillerschrijvers. Hij is de bestverkopende Noorse auteur na Jo Nesbø en van zijn boeken zijn meer dan een miljoen exemplaren verkocht in Noorwegen..

Voordat hij fulltime ging schrijven, werkte Horst als hoofd van de recherche in het Noorse district Vestfold. Als schrijver is Horst een uitstekend observator van menselijke interactie. Zijn werk is een unieke mix van spanning en realisme.

De Fjord (ISBN: 978 94 005 1398 3) heeft 376 pagina’s, is in Nederland uitgebracht door AW Bruna en vertaald door Kim Snoeijing. Het verschijnt ook als e-book en luisterboek.

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Met dank aan AW Bruna voor het toesturen van dit fijne boek.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.