De Andersons zoeken in het theater antwoorden bij Astrid Lindgren

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 december treedt het Zweeds-Nederlandse muzikale theatergezelschap De Andersons op in het Werftheater in Utrecht. Je kunt dan komen kijken naar de Zweeds-Nederlandse voorstelling ‘Een mooiere wereld‘, een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van Pippi-schrijfster Astrid Lindgren. Dankzij de coronamaatregelen in het theater kan deze voorstelling met beperkt publiek doorgaan – ben jij erbij?

Muziek, humor en existentiële vragen

De voorstelling van De Andersons zit vol met muziek, humor en existentiële vragen. De Andersons gaan als jonge ouders op bezoek bij Astrid Lindgren, in de hoop dat zij antwoorden heeft en weet wat écht waarde heeft in het leven. Als schrijfster wees Astrid Lindgren jong en oud immers al op het mooie en ongrijpbare in de wereld. Ze zette zich in voor vrede, gerechtigheid en kinderrechten en werd in Scandinavië gezien als een wijze, oude vrouw bij wie je je hart kon luchten en die je om raad kon vragen.

Altijd kind blijven

Op haar zestigste klom Astrid Lindgren nog voor het oog van de camera in een boom en riep: “Er staat nergens in de wet van Mozes dat oude wijven niet in bomen mogen klimmen!” In haar hart was ze bovendien helemaal geen oud wijf: ze verstond de kunst om altijd kind te blijven.

Zou daar dan de sleutel tot het geluk liggen? De wereld blijven bekijken als een kind: onbevangen, zonder last te hebben van vooroordelen, groepsdruk en faalangst? Maar hoe doe je dat – vrolijk blijven spelen als je voortdurend struikelt over doemscenario’s?

Het script en de dramaturgie voor deze voorstelling zijn van de hand van Sjoerd Kuyper, die onder andere zeven Zilveren Griffels en een Gouden Griffel won, plus 14 prijzen waaronder een Gouden Kalf voor de verfilming van zijn boek ‘Het zakmes’ en de Theo Thijssenprijs voor zijn complete oeuvre.

De Andersons Een mooiere wereld
Foto: Corné van der Stelt met dank aan De Andersons

Over De Andersons

Het Zweeds-Nederlandse kleinkunstduo De Andersons bestaat uit Anna Ågren en Roel Dullaart. Ze staan bekend om hun originele kijk op de wereld en de hartstochtelijke manier waarop ze die vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten.

Eerder maakten De Andersons de volgende voorstellingen:

  • Stockholm Sneeuwt (script in samenwerking met Arjen Lubach)
  • Vreeswijk & De Andersons (over het leven en werk van Cornelis Vreeswijk)
  • Ballades & Brutaliteiten (in samenwerking met de band Zijlstra)
  • Hier dooft niets (met gasten als Jan Terlouw, Dieuwertje Blok, Freek de Jonge, Emmy Verhey en Hanneke Groenteman)

Daarnaast waren ze als zangers en theatermakers te zien in diverse producties en stonden ze op binnen- en buitenlandse theaterfestivals.

Kaarten voor Een mooiere wereld

Een mooiere wereld is te zien op vrijdag 18 december en zaterdag 19 december, om 19.30 en 21.30 uur. Het Werftheater in Utrecht laat maximaal 30 bezoekers per voorstelling toe om ervoor te zorgen dat het mogelijk is om anderhalve meter afstand te houden. Vooraf reserveren en betalen is verplicht en dat geldt ook voor het dragen van een mondkapje.

De voorstellingen in Utrecht zijn try-outs. In 2021 gaan De Andersons met deze voorstelling het land in. Kaarten reserveren voor de try-outs in Utrecht en de voorstellingen in 2021 kan via deze speellijst.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.