Waan je in de jaren 80 met het Nostalgi 1988-horloge van Danish Design

De jaren 80 hebben een comeback gemaakt. In de modewereld komen schoudervullingen, oversized colberts en scrunchies weer terug en in de muziek hoor je invloeden uit de jaren 80, bijvoorbeeld bij The Weeknd en Dua Lipa. Ook het allernieuwste horloge van Danish Design brengt een eerbetoon aan de jaren 80. Aan 1988 om precies te zijn, het jaar waarin het merk werd geboren. Danish Design was destijds het eerste merk dat horloges in Scandinavische stijl ging produceren. Nu viert Danish Design haar verleden met een nieuw horloge: de Nostalgi 1988. Het oorspronkelijke model uit ’88 heeft een update gekregen en reflecteert nu zowel 1988 als 2021. De stijl is lekker retro met een twist, en de techniek is natuurlijk helemaal modern.

De winnaar van de winactie is inmiddels bekendgemaakt.

1988, het jaar van…

Nike kwam in 1988 met de nog steeds heel bekende slogan ‘Just do it’. Bill Medley en Jennifer Warnes scoorden een megahit met ‘Time of my life’, bekend uit de film Dirty Dancing. Nederland versloeg Rusland met 2-0 en won zo het EK voetbal. Eddie Murphy schitterde in de film ‘Coming to America’, waarop dit jaar trouwens een vervolg zal komen. Ontwerpers Gianni Versace, Jil Sander en Jean Paul Gaultier waren de trendsetters en in Nederland bepaalde Mac & Maggie het straatbeeld. Dit is het gevoel van de periode waaraan Danish Design met horloge Nostalgi 1988 een ode brengt.

Danish Design Nostalgi
Foto: Danish Design via So PR

Van 1988 naar nu

De Nostalgi 1988-serie bestaat uit de volgende horloges:

 • Black Gold met leren band – adviesprijs € 149,-
 • Burgundy Gold met leren band – adviesprijs € 149,-
 • Two-Tone Link met schakelband – adviesprijs € 189,-
 • Gold Black Link met schakelband – adviesprijs € 189,-
 • Gold Burgundy Link met schakelband – adviesprijs € 189,-
 • Midnight Blue Link met schakelband – adviesprijs € 189,-

Je kunt ze allemaal bekijken danishdesign.com.

Alle Nostalgi 1988-horloges hebben een mooi glasrandje en een sunburst-wijzerplaat, waardoor het omgevingslicht er als een soort stralen vanuit het midden op wordt weerkaatst. De goudkleurige wijzers zien er zo extra opvallend uit.

Danish Design Nostalgi 1988

Al die elementen zie je trouwens ook terug in het originele horloge uit 1988. De update van 2021 heeft daar een goudkleurig-Danish Design-logo op de wijzerplaat aan toegevoegd. Ook de band is aangepast: je kunt nu behalve voor een leren band ook kiezen voor een schakelband.

Midnight Blue Link

Zelf schreef ik al eens eerder dat ik fan ben van de blauwe wijzerplaten in sommige horloges van Danish Design. Ik koos dan ook voor de Midnight Blue Link. Ik vind de blauwe kleur van zowel de sunburst-wijzerplaat als de schakelband echt heel mooi. Ook fijn: het horloge voelt soepel en licht aan om de pols.

Danish Design Nostalgi 1988

Echt een cadeau

Daarnaast word ik altijd heel blij van de manier waarop de horloges van Danish Design worden verpakt. Het is echt een feestje om ze uit te pakken. Dat maakt deze horloges ook extra leuk om weg te geven.

Danish Design Nostalgi 1988

De winnaar van de winactie is inmiddels bekendgemaakt.

Graag wil ik Danish Design hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van deze winactie.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.

 1. Leuke winactie. Ik zie in mijn omgeving bijna geen mensen die nog een horloge dragen. Iedereen gebruikt zijn telefoon. De versie die ik zou willen winnen is nostalgi 1988 black gold.

 2. Hej Sandra, wat een toffe actie!
  Ik ben een echte horlogefreak, zonder horloge voel ik mij naakt haha. Als ik zou winnen, ga ik voor de Midnight Blue Link. Fingers crossed …
  Fijn weekend!

 3. Hej Sandra, met zo’n leuke win-actie is het weekend leuk te beginnen. Zonder twijfel zou ik willen kiezen voor de Midnight BlueLink. Wat een juweeltje! Ik draag ál jaren geen horloge mee door de komst van de mobiele telefoon 🙃wie weet nu weer wel… en dan deze met trots te mogen dragen. Duim duim duim.
  Bedankt voor de actie en ook Danish Design bedankt! Fijn weekend ..

 4. Hej Sandra,
  Wat heb je weer een hoop leuke dingen op je site staan. De winactie vind ik ook geweldig, het zijn zulke mooie horloges van danishdesign. Ik wil heel graag meedoen voor de midnight blue link. Ik draag toch 10x liever een horloge ipv op mijn telefoon kijken voor de tijd
  Fijn weekend.
  Groet, Annette

 5. Hej, hej Sandra,
  Wat een leuke winactie! Ik maak heel graag kans op zo’n mooi horloge. En als ik dan mag kiezen, ga ik toch echt voor de Midnight Blue Link. Wàt een mooie kleur blauw!
  Ik hoop, dat ik maandag een vreugdedansje kan maken!
  Fijn weekend…. geniet van het mooie weer! ☀️
  Iva

 6. Ohh wat mooi!! Ook ik ben gek op de blauwe kleur dus ik zou ook gaan voor de Midnight Blue Link van Danish Design. In de jaren 80 kreeg ik mijn zoon en dochter en de jaren 90 gingen we voor het eerst naar Zweden. Dit zou een hele mooie herinnering zijn!