Danish Design: Deense horloges ‘inspired by Scandinavia’

‘Inspired by Scandinavia since 1988’ staat er te lezen op de website van Danish Design. Dat is aan het design van de horloges ook wel te zien: zoals zo vaak bij ontwerpen uit Scandinavië stralen ze een combinatie van eenvoud en functionaliteit uit. De gebruikte materialen worden geselecteerd op licht gewicht, huidvriendelijkheid en duurzaamheid – lekker praktisch dus. Maar het uiterlijk mag er ook zijn! Hoewel Danish Design is opgericht door Weisz, is de Scandinavische uitstraling duidelijk aanwezig. Er zitten dan ook Deense ontwerpers achter de horloges uit de collecties Tidløs, Gløbe, Pure en Frihed.

Tip: kijk als je op zoek bent naar Scandinavische kleding of accessoires zeker even op de website van Afound. Daar vind je altijd hoge kortingen op merken als H&M, H&M Home, & Other Stories, ARKET, Monki, Weekday en COS. Zo bespaar je tot wel 70% op kleding, accessoires en schoenen. Ik heb er al een paar keer heel voordelig mooie Scandinavische kleding op de kop weten te tikken.

Tidløs

De Tidløs-collectie omvat een heleboel verschillende modellen, die in veel gevallen genoemd zijn naar plaatsen in Denemarken en de rest van de wereld. Extra leuk vind ik het natuurlijk als een horloge genoemd is naar een plek in Denemarken waar ik zelf ben geweest, zoals Kopenhagen, Funen of Fur. Ook de Finse hoofdstad Helsinki is van de partij. Daarnaast vind ik de horloges met wijzerplaten in de kleuren Royal Blue en Date Green. Moeilijk kiezen!

Gløbe

Horloges uit de Gløbe-collectie zijn vernoemd naar rivieren. Model Rhine heeft wel wat weg van een klassieke stationsklok en voor dit model is laatst een special vegan horlogebandje gemaakt, dat bestaat uit linnen en microvezel.

Danish Design horloge vegan bandje
Rhine-horloge met vegan bandjes. Foto: Danish Design

Pure

De Danish Design-horloges uit de Pure-collectie hebben vrouwennamen en persoonlijk ben ik helemaal weg van de sierlijke bandjes van bijvoorbeeld Chloe, Daisy en Rosamund. Ze lijken me perfect om te dragen op dagen waarop ik voor een bepaalde gelegenheid wat chiquer gekleed ben dan normaal.

Toevoeging: zelf heb ik inmiddels het horloge Chloe en ik ben er enorm blij mee.

horloge van Danish Design

Frihed

In de Frihed-collectie is duidelijk wat meer vrijheid genomen bij het ontwerpen. Hier vind je opvallende modellen terug zoals Broen, Squeezy en de Pico. De wijzerplaat van Måne vind ik echt schitterend.

De Pico-serie is pas nog uitgebreid met drie nieuwe kleuren (boven op de eerdere drie versies). Eerst was er al de Pico
met een rode, zwarte en paarse band en een zilverkleurige kast. Nu komen er ook een Pico in klassiek zwart met goudkleurige kast en twee stijlvolle versies met een grijze band – de ene met een zilverkleurige kast en de andere in antraciet PVD kast in combinatie met gouden accenten.

Voor heren en dames

Wat mij ook erg aanspreekt aan de horloges van Danish Design, is dat ze niet (allemaal) strikt zijn opgedeeld in stoere herenhorloges en sierlijke dameshorloges. Ik ben zelf niet zo’n ‘girly girl’ en ‘echte’ dameshorloges zijn mij vaak te veel ‘bling-bling’. Bij Danish Design zijn veel horloges in twee formaten verkrijgbaar: standaard en klein voor als je als vrouw hetzelfde desing wilt, maar dan wel wat kleiner. Ideaal wat mij betreft!

Heb jij ervaring met de horloges van Danish Design?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.