Nieuwe horloges van Danish Design: ‘Dare to be different’

Het Deense horlogemerk Danish Design heeft drie nieuwe modellen uitgebracht onder het motto ‘Dare to be different’. Zoals het motto al doet vermoeden, zijn het opvallende ontwerpen, die daarmee ook goed aansluiten bij de rest van de Frihed-collectie. Die draait namelijk helemaal om de kenmerken ‘excentriek’ en ‘authentiek’. Echt iets voor kleurrijke mensen die echt een eigen stijl hebben, combinaties dragen die een ander niet zou aandurven en bewust hun eigen keuzes maken, of het nu gaat om hun kleding, huis, kunst, cultuur, muziek of iets anders. Durf jij op te vallen en ze te dragen?

Tip: kijk als je op zoek bent naar Scandinavische kleding of accessoires zeker even op de website van Afound. Daar vind je altijd hoge kortingen op merken als H&M, H&M Home, & Other Stories, ARKET, Monki, Weekday en COS. Zo bespaar je tot wel 70% op kleding, accessoires en schoenen. Ik heb er al een paar keer heel voordelig mooie Scandinavische kleding op de kop weten te tikken.

Tilt

Het eerste van de drie horloges heet Tilt. Hiervoor is een vierkante horlogekast met de punt schuin op de band geplaatst. De markeringen op de wijzerplaat staan wel recht op de horlogeband. Alles bij elkaar zorgt dit voor een optische illusie die je brein aan het werk zet. Een echte eyecatcher!

Tilt horloge van Danish Design
Foto: Danish Design via So PR

De ontwerpers van Danish Design haalden de inspiratie voor Tilt uit de kunst, en dan in het bijzonder die van Mondriaan en het schilderij Victory Boogie Woogie. De plaatsing in een speciale hoek maakt dit vierkante schilderij bijzonder en fascinerend om naar te kijken.

De Tilt is verkrijgbaar in drie primaire kleuren: blauw, zwart en rood. Ook dit sluit helemaal aan bij de abstracte kunst. De Tilt-horloges zijn spatwaterdicht (3 ATM) en hebben een kastbreedte van 26.5 mm.

De ‘D’

Dit horloge, waarvoor simpelweg de hoofdletter D de inspiratiebron was, is ontwikkeld met een dikke knipoog naar de abstracte kunst van de Cobra-beweging. Eigenlijk een stukje Avantgarde voor om je pols!

D horloge van Danish Design
Foto: Danish Design via So PR

Je mag zelf invullen waar de D bij jou voor staat. Divers misschien, of Durfal, of Duidelijk anders? Of voor Deens en/of Design natuurlijk… Hoe dan ook, met dit horloge trek je gegarandeerd Direct de aandacht. Het is Dramatisch stijlvol en Definitief kunstzinnig. Durf te kiezen voor Decoratief en Dynamisch!

Er zijn drie versies van de ‘D’:

  • één met een zwarte band waarbij de wijzerplaat ook zwart is, met rode wijzers en een zilverkleurige kast
  • één met een rode band met een matzwarte, gecoate kast en rode wijzers
  • en een horloge met een blauwe band en wijzerplaat in een zilveren kast en dito wijzers

De ‘D’-horloges zijn spatwaterdicht (3 ATM) en hebben een kastbreedte van 26,5 mm.

De Ellipse

Het ontwerp van het Ellipse-horloge is geïnspireerd op de kunstenaar Miró, die bekendstaat om zijn schilderijen met abstracte vormen die op speelse wijze lijken te zweven binnen de compositie. En op de iconische vorm in de wiskunde natuurlijk: de ellips. Danish Design heeft deze vorm op een speciale manier deze toepast: de ovalen horlogekast is diagonaal op de leren band geplaatst, maar net als bij Tilt staan de markers wel recht op de wijzerplaat, met als resultaat een opvallende optische illusie.

elipse horloge van Danish Design
Foto: Danish Design via So PR

De Ellipse is verkrijgbaar in drie uitvoeringen:

  • een grijze versie met een grijs-zilverkleurige wijzerplaat met grijze wijzers (deze is heel rustig aan je ogen)
  • een blauwe versie met witte wijzers en een diepblauwe wijzerplaat
  • een rode versie met een zwarte wijzerplaat met rode wijzers

Alle kasten zijn zilver en de horloges zijn spatwaterdicht (3 ATM) en hebben een kastbreedte van 27 mm.

Welke vind jij het mooiste?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.