dancing queens

De Zweedse film Dancing Queens: vanaf 3 juni op Netflix

Hoera, er is weer een Scandinavische film om naar uit te kijken – ook als je niet van thrillers houdt. Hoewel het toch nog steeds vooral spannende series en films zijn die vanuit Scandinavië ook in Nederland te zien zijn, komen er ook steeds meer Scandinavische films en series in andere genres. Een recent voorbeeld is Netflix Original Love and Anarchy, maar ook de serie Love me (uitgezonden door de NPO) was duidelijk anders. Deze keer kun je een film verwachten vol muziek en dans: Dancing Queens (Dansade Drottningar).

Tip: hou je van Scandinavische filmhuisfilms? Bij Cinemember kun je een heleboel bijzondere films kijken wanneer jij dat wilt. Met een proefabonnement kun je het 2 weken gratis uitproberen.

Het verhaal van Dancing Queens

De film gaat over de 23-jarige Dylan Pettersson, die wordt gespeeld door Moly Nutley (uit o.a. Thicker than water, A wedding, a funeral, a christening en Missing). Ze woont op een eilandje in de archipel van Bohuslän en houdt enorm van dansen. Het liefst zou ze daar haar beroep van maken.

dancing queens
Foto: Netflix via Ovide Agency

Op een dag krijgt ze een baantje als schoonmaker in de noodlijdende drag-club Queens. Daar ontdekt danser en choreograaf Victor al gauw dat Dylan talent heeft. Dylan zelf zou dolgraag meedansen in de show. Maar ze is een vrouw, geen queen! Hoe kan er voor haar nou plaats zijn op het podium?

Leuk om te weten:

  • In 2012 deed Molly Nutley in Zweden mee aan het televisieprogramma Let’s Dance en bereikte daarin de finale.
  • Deze film wordt geregisseerd door haar moeder Helena Bergström, die je kunt kennen uit bijvoorbeeld Missing, A wedding, a funeral, a christening of Springvloed. Ook speelt ze in meerdere Zweedse films op Netflix, zoals Medicinen en Angel.

Waar is Dancing Queens te zien?

De film Dancing Queens is vanaf 3 juni 2021 te zien op Netflix.

Hier kun je alvast de trailer van Dancing Queens bekijken:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.