Het oog van de nacht van Cilla en Rolf Börjlind

Nieuw: Het oog van de nacht van Cilla en Rolf Börjlind

Afgelopen zomer maakten ze even een uitstapje in de vorm van een feelgood-roman, maar op 5 december 2023 komt de volgende thriller van Cilla en Rolf Börjlind uit. Het is alweer het achtste deel uit de thrillerreeks over Rönning & Stilton, die begon met Springvloed en hij heet: Het oog van de nacht (Nattens öga). Het is een thriller vol intriges en oorlogsmisdaden, mensenhandel en moord. Bovendien is dit achtste boek uit de verslavende Zweedse Rönning & Stilton-reeks beangstigend actueel.

Het verhaal van Het oog van de nacht

Olivia Rönning en haar collega ondervragen Oekraïense oorlogsvluchtelingen om mogelijke oorlogsmisdaden en misstanden langs de vluchtroutes te documenteren. Daarbij horen ze over een crimineel netwerk dat mensenhandel organiseert. Tom Stiltons partner Luna realiseert zich intussen dat hij tegen haar heeft gelogen en dat hij waarschijnlijk iemand heeft vermoord. En wat nog erger is: hij lijkt zich er niet eens schuldig over te voelen!

Dan valt er in Stockholm een man van een dak en sterft. Een getuige ziet dat hij kort voor zijn dood wordt achtervolgd door twee mannen. Voordat de dode kan worden geïdentificeerd of er een autopsie kan worden uitgevoerd, wordt zijn lichaam uit het mortuarium gestolen. Wie was hij en wie zijn de mensen die willen dat zijn identiteit verborgen blijft? De aanwijzingen leiden naar een luxe jacht aan de Franse Rivièra en een kleinood van onschatbare waarde: een Fabergé-ei met de naam ‘het Oog van de Nacht’.

Het oog van de nacht van Cilla en Rolf Börjlind
Afbeelding met dank aan AW Bruna

Andere boeken uit de serie ‘Rönning & Stilton’

Het oog van de nacht is dus het achtste deel uit de thriller-reeks over Rönning & Stilton. Eerdere delen zijn:

  1. Springvloed
  2. De derde stem
  3. Zwarte dageraad
  4. Wiegelied
  5. Koudvuur
  6. Bevroren goud
  7. De samaritaan

Over de auteurs

Cilla en Rolf Börjlind zijn de bekendste scenarioschrijvers van Zweden. Ze schreven maar liefst 26 Martin Beck-films voor bioscoop en tv, maar ook de scenario’s voor de serie over Arne Dahl’s A-Team. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor de series The Grave en The Murders , die zowel bij de critici en het publiek zeer geliefd waren. Hiernaast schreven ze nog diverse andere tv-series en films. Hun crimeseries en -films worden gekenmerkt door sterke plots en charismatische personages die worstelen met levensgetrouwe conflicten.

Hun thrillerserie over Olivia Rönning en Tom Stilton verschijnt in dertig landen. Het eerste deel, Springvloed , bewerkten ze zelf tot 10-delige tv-serie. Van de boeken van Cilla & Rolf Börjlind werden in Nederland en Vlaanderen maar liefst 450.000 exemplaren verkocht.

Lees Het oog van de nacht zelf

Het oog van de nacht verschijnt op 5 december 2023 bij AW Bruna en is vertaald door Corry van Bree.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.