Smörrebröd, smushi en tunnbrödsrulle bij Carla’s Conditorie in Utrecht

Ontbijten, lunchen of een kopje koffie/thee drinken in Utrecht? Dan moet je echt eens gaan proeven van de Scandinavische smaken van Carla’s Conditorie. Op de kaart staan onder andere opgerold tunnbröd, smörrebrod met allerlei beleg en ‘smushi’s’. Zalm en gehaktballetjes ontbreken natuurlijk niet en er is een enorm aanbod aan Zweedse koekjes en taart. Je kunt ook kiezen voor een stor (grote) of liten (kleine) fika, waarbij je verschillende hapjes kunt proeven.

Carla's Conditorie in Utrecht

Carla’s band met Zweden

Carla van Carla’s Conditorie heeft niet zomaar gekozen voor Scandinavische gerechten op de menukaart. Ze heeft 20 jaar in Zweden gewoond en is behalve op lekker eten ook gek op Zweedse tradities. Rondom het Luciafeest in december kun je dan ook lussekatter bij haar halen. Of je bestelt een Svensk smörgåsbord, een Midsommar buffet of smörgåstårta (vis, vlees of vegetarisch) voor een andere feestelijke gelegenheid.

Lekker, gezond en duurzaam

Ook bekend uit Scandinavië (en gelukkig op steeds meer plekken) is het idee dat eten en drinken niet alleen lekker moet zijn, maar ook gezond en duurzaam. Werken met verse en lokaal geproduceerde ingrediënten (zoveel mogelijk biologisch) staat bij Carla’s Conditorie centraal. Het menu sluit aan bij het seizoen en in de keuken van Carla’s Conditorie wordt gebakken met speltmeel. Het brood is afkomstig uit bakkerij Skorpan Fika & Bröd en je kunt bij Carla’s ook gewoon een heel brood (bijvoobeeld Wallander of Zweeds wit) van de bakkerij kopen.

Carla's Conditorie in Utrecht

Woonkamer en Tweede Kamer

Als je binnenkomt bij Carla’s Conditorie zie je behalve de toonbank vol koek en taart ook meteen de gezellige woonkamer met sierlijke theetafeltjes en een opvallende zitbank. Carla’s Conditorie is een populaire plek en de woonkamer zit dan ook regelmatig vol. Maar loop niet meteen teleurgesteld weg! Achterin is nog een Tweede Kamer, waar je ook kunt zitten. Bij goed weer is er een terrasje. Is Carla’s Conditorie echt helemaal vol, dan kun je al het lekkers van de menukaart altijd nog meenemen.

Heel veel taart en koek

Het aanbod aan taart en koek is enorm: appeltaart, bosbessentaart, cheesecake, chocoladetaart, citroentaart, mokka-merenguetaart, rabarbertaart, worteltaart… En dan zijn er nog de koekjes en koeken: karamelkoek, chocochipkoek, gemberkoek, hazelnootkoek, jamkoekje, jitterbugg, klickkoek, snickerskoek, chocoladedroomrol, kaneelbol, kardemombol, love yummi, scone, verloren brood, walnoottartelette… Ik moet nog heel vaak terug naar Carla’s Conditorie om alles te kunnen proeven…

Carla's Conditorie in Utrecht

Smushi: smörrebrod en sushi

Ik had eerder nog nooit gehoord van een smushi, maar een vriendin die in Denemarken heeft gewoond kende het fenomeen wel. Een smushi is een combinatie van smörrebröd (rijkelijk belegde boterhammen) en het kleine en verfijnde van sushi. Dat moest ik proberen en het smaakte prima!

Carla's Conditorie in Utrecht

Waar vind je Carla’s Conditorie?

Carla’s Conditorie is heel makkelijk te vinden als je door het centrum van Utrecht loopt: kijk omhoog en zoek de Domkerk van Utrecht. Als je daarnaartoe loopt, ben je er al bijna. Het adres van Carla’s Conditorie is namelijk Achter de Dom 6 – in Utrecht dus.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

2 reacties

    • Ik ben er twee keer op een donderdag geweest: één keer nog net een plekje in de ‘woonkamer’, de andere keer was die vol maar was er achter in de Tweede Kamer nog wel plek. Blijven proberen, als je eenmaal zit is het echt leuk (en lekker).

Geef een reactie

Ik ga akkoord met het privacybeleid.