Brus van Stelton

Zelf sprankelend mineraalwater maken met Brus van Stelton

Hou jij van sprankelend mineraalwater en wil je dit graag zelf kunnen maken? Maar vind je de apparaten die hiervoor bestaan er meestal niet zo mooi uitzien? Dan moet je eens naar carbonator Brus van het Deense merk Stelton kijken. Laat het maar aan de Denen over om praktische dingen ook erg mooi te maken… De naam van het ontwerp, Brus, staat voor het geluid dat het sprankelende mineraalwater maakt als je het net vers hebt gemaakt in je eigen keuken.

Minimalistisch design

In het minimalistische design van deze carbonator staan vorm en functie uiteraard centraal. Dat is immers een van de kenmerken van Scandinavisch design in het algemeen en van het Scandinavische design van ontwerper Søren Refsgaard in het bijzonder. Hij streeft er altijd naar om alle overbodige elementen te verwijderen.

Het ontwerp is gebaseerd op de cilindrische vormen die klassiek zijn voor de ontwerpen van Stelton en waardoor ze mooi bij elkaar passen als je verschillende Stelton-designs in huis hebt. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de slanke houder voor het universele CO2-patroon, en naar de koolzuurknop. Deze kun je intuïtief met de klok mee draaien om de hoeveelheid koolzuur aan te passen en tegen de klok in om de druk weer te verminderen voordat je de fles uit het apparaat haalt. Het is een eenvoudige en elegant vormgegeven bediening, die met zijn vorm en functionaliteit elke designfan inspireert. Bovendien heeft de slanke cilinder ook een smalle voet, zodat deze nauwelijks ruimte inneemt op het aanrechtblad.

Brus van Stelton
Foto: Stelton via Home Comfort Press

Geen plastic flessen nodig

Brus is dus ideaal voor iedereen die thuis zijn eigen bruiswater of limonade wil maken én een stijlvol designelement in de keuken wil dat perfect past in het interieur. Met de Brus bruiswatermaker voeg je precies de hoeveelheid bruiswater toe die bij jouw smaak past. Ook kun je experimenteren met het toevoegen van smaakjes en sap. En dit koolzuurhoudende water is perfect als je zelf drankjes wilt kunnen mixen in je thuisbar.

Bovendien speelt het duurzame karakter van Brus belangrijke rol. Met dit apparaat is de aankoop van plastic flessen namelijk overbodig. De Brus carbonator wordt geleverd inclusief een herbruikbare fles en de flessen voor de Brus zijn ook apart verkrijgbaar.

Verkrijgbaar in drie kleuren

Brus is vanaf het voorjaar van 2023 verkrijgbaar in drie kleuren, namelijk Steel, Black Metallic en Dark Brown Metallic. Hiermee past hij helemaal bij de keukentrends van dit moment. De adviesverkoopprijs is € 210,00 en € 29,95 voor de losse flessen.

De designs van Stelton zijn verkrijgbaar bij online woonwinkel Nordic Nest.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.