Julstuga en Zweedse kerstworkshops bij Blomsterstuga

Ken je Blomsterstuga? Deze specialist in Scandinavisch textiel vormt echt een stukje Zweden in Groningen. En in deze tijd van het jaar wordt Blomsterstuga een echte Julstuga, met Zweedse Lucia- en kerstworkshops.

Fan van Scandinavische kerst? Neem dan zeker even een kijkje op de kerstpagina van Nordic Nest en schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties in de aanloop naar de feestdagen.

Over Blomsterstuga

Dita Blom is het gezicht achter Blomsterstuga. Ze woont in het Groningse Loppersum, in een Zweedse woning mét een stuga erbij. In die stuga is haar aterlier gevestigd. Dita weet alles van Scandinavisch textiel en organiseert regelmatig textiel- en cultuurreizen – meestal naar Zweden, maar ook naar Noorwegen, Denemarken en Finland. Daarnaast geeft ze cursussen Zweeds borduren (yllebroderi), een cursus zonnekindpoppen maken, textiel en garens verven en wol vilten. In haar webwinkel verkoopt Dita materialen en pakketten om thuis mee aan de slag te gaan, maar ook vondsten van rommelmarkten in Zweden.

Julstuga

Vanaf november, wanneer de dagen donkerder worden en in Scandinavië de voorbereidingen op het kerstfeest (Jul) beginnen, komt Blomsterstuga in de kerststemming. Als je daarvan wilt meegenieten, kun je terecht in de Julstuga. Hier kun je op 27 november en 9-11 december terecht voor handwerkmateriaal zoals stoffen, borduurgaren, borduurpakketten, vadmal en Zweeds band, maar ook voor handgemaakte Zweedse kerstversieringen. Je kunt in de Julstuga ook genieten van een lekkere fika.

Zweedse kerstworkshops

Daarnaast zijn er Zweedse kerstworkshops, zoals:

  • maak je eigen houten tomte
  • kerstversiering met sneeuwkristallen
  • een leuke kaarsenstandaard met Zweeds band
  • leer Deense hartjes vlechten
  • of maak Zweedse retro-kerstboomversiering met engelenplaatjes en kabouters van wol

Voor deze workshops betaal je alleen de materiaalkosten van ongeveer 3-5 euro.

Uiteraard kun je bij Blomsterstuga terecht voor alle benodigde materialen.

Luciadag

Lucia mag natuurlijk niet ontbreken in de Zweedse decembersfeer. Op 13 december is het Luciadag in de Julstuga en kun je een Luciapop met een tricot hoofdje maken. Je kunt deze workshop online volgen. Je krijgt een link om het filmpje in eigen tijd af te kijken. Het benodigde materiaal kun je bestellen of misschien heb je het wel al in huis.

julstuga bij blomsterstuga

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.