BIC Moose Club: Scandinavisch streetfood in hartje Zwolle

Het was al een hele tijd geleden dat ik in een van de Scandinavische cafés en restaurants in Nederland was. Laat staat dan ik er eentje kon bezoeken die nog maar net geopend was! Precies in de tijd dat de horeca weer steeds verder open kon, werd ik door Ingrid van Northern Delight attent gemaakt op de kersverse BIC Moose Club: een nieuwe hotspot midden in Zwolle, waar je kunt genieten van een Zweedse fika en lekker Scandinavisch kunt lunchen of borrelen. Geen mooier moment dan Midzomeravond om het lekkers dat hier wordt geserveerd te gaan proeven. Wij gingen vorige week op naar Zwolle!

Liefde voor Zweden

Je ziet het meteen als je bent aangekomen bij BIC Moose Club: de liefde voor Zweden zit hier diep. De mascotte van dit Scandinavische restaurant, eland Philip, lacht je al bij de ingang toe. Binnen is hij op de muur in volle glorie te zien, op een foto die genomen is in het elandenpark in Markaryd, waar veel Nederlandse liefhebbers van Zweden wel eens zijn geweest.

Scandinavisch restaurant in Zwolle

Henk Bremer, het brein achter de BIC Moose Club en het Blauwvinger InnovatieCentrum dat boven dit Scandinavische café is gevestigd, heeft dan ook 10 jaar in Zweden gewoond. Zijn liefde voor Zweden is duidelijk terug te zien in de inrichting, met zo’n honderd elandenknuffels, schilderijen en glaskunst uit Zweden. Behalve eland Philip zijn er ook mooie foto’s van de viering van Lucia en Midzomer te zien in het restaurant. En als je wilt, kun je tijdens het borrelen gezellig een potje Zweeds memory spelen.

Maar de duidelijke Zweden-sfeer is niet het enige waarvan ik meteen vrolijk werd bij BIC Moose Club. Dat kwam ook door de vrolijke ontvangst door Julian, Youri en Christien. Iedereen heeft er zin in om hier iets moois van te maken, dat is wel duidelijk. Het plan is dan ook dat de openingstijden en de kaart in de toekomst nog verder worden uitgebreid.

Scandinavisch cafe in Zwolle

Alles voor je Zweedse fika

Het allerbelangrijkste is natuurlijk het eten en drinken dat je bij BIC Moose Club kunt bestellen. Nou, dat zit wel goed! Met behulp van Ingrid van Northern Delight is een mooie combinatie gemaakt van zoete en hartige gerechten, zodat je de hele dag terechtkunt bij deze Scandinavische hotspot.

Wat denk je bijvoorbeeld van een kop koffie of thee met daarbij een Zweedse kanelbulle (kaneelbroodje), kladdkaka (chocoladetaart) of een selectie van 3 zoete broodjes?

Fika in Zwolle

Lekker lang lunchen of borrelen

Voor de lunch is tunnbröd (een soort wrap) perfect. Je kunt tunnbröd bij BIC Moose Club bestellen met een vulling van carpaccio, gerookte zalm of bietenhumus.

Voor de borrel heeft BIC Moose Club Borrel 7 varianten eigen bier. Proosten met wijn, gin-tonic of Aperol Spritz kan ook – of neem een lekker frisje. De kaart wordt nog uitgebreid, dus ik hoop nog op cranberry- of vlierbessenlimonade, of Scandinavische appelcider (Apple Bandit staat wel al op de kaart).

Scandinavisch streetfood in Zwolle

Voor bij de borrel zijn er drie verschillende borrelplanken: vegetarisch, met vis en met vlees. Of ga (zoals wij deden) voor de Zweedse combinatieplank met daarop droge elandenworst, gedroogde cranberry’s, gerookte amandelen, Scandinavische kaas, Zweedse gehaktballetjes, ingelegde haring en hapklare stukjes tunnbröd. Läcker!

Bic Moose Club Zwolle Scandinavisch streetfood

Geserveerd op geschiedenis

Over borrelplanken gesproken – die planken zijn gemaakt van vloerplanken uit het gebouw waar BIC Moose Club is gevestigd. Dat stamt uit 1760 (!) en eigenlijk waren het twee panden, met daartussen een steegje. Voor de opening van het Blauwvinger InnovatieCentrum en BIC Moose Club is er flink verbouwd. Van oude vloerplanken en balken die vrijkwamen bij de aanleg van de lift zijn dus die mooie serveerplanken gemaakt.

En daar houdt het hergebruik van oude materialen nog niet op. Want ook materialen van kledingwinkel Steps, die eerder in dit pand gevestigd was, zijn hergebruikt. Zo kun je delen van de pashokjes terugzien in de bar en staan daarachter kasten waarin vroeger kleding uitgestald lag. Ik vind dat een hele mooie manier om verspilling tegen te gaan én respectvol om te gaan met de historie van het pand.

Het moge duidelijk zijn: ik ben erg enthousiast over de BIC Moose Club in Zwolle en wij gaan zeker nog eens terug.

Ook naar BIC Moose Club in Zwolle?

Doen! Je vindt BIC Moose Club aan de Melkmarkt (nummer 4). Op dit moment zijn de openingstijden woensdag t/m zondag van 10.30-17.30 uur, maar controleer dat altijd nog even vlak voordat je wilt gaan. Als voorproefje van je bezoek kun je het Scandinavische streetfood van eland Philip ook volgen op Facebook en Instagram.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.