Noa: het nieuwe Deense bed van Auping

Heb je het nieuwe bed van Auping al gezien? Het heet Noa en is een Deens ontwerp. De foto’s die ik ervan voorbij zag komen op social media, trokken meteen al mijn aandacht. Toen ik erachter kwam dat het een Deens bed is, wilde ik natuurlijk meer weten over de Auping Noa.

Auping is niet Scandinavisch

Dat klopt. Auping is een Nederlands bedrijf. Het is al meer dan 130 jaar gespecialiseerd in de beste manieren om uit te rusten. Dat begon allemaal in 1888 met het Sint Geertruiden Gasthuis in Deventer, dat een alternatief wilde voor de stromatrassen die op dat moment gebruikelijk waren. Auping ging matrassen leveren waarbij in een metalen frame gevlochten staaldraden waren gespannen. Auping’s stalen gezondheidsmatras werd steeds verder verbeterd en nog steeds is Auping een begrip als het gaat om gezond slapen en fit wakker worden.

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Het Deense bed Auping Noa

Het nieuwe bed van Auping met de naam Noa combineert die expertise met de voor Scandinavische ontwerpen zo kenmerkende eenvoudige vorm, slimme details en natuurlijke materialen.

De Auping Noa is gemaakt van sterk beukenhout met eikenfineer, maar oogt vederlicht. Dat is deels dankzij het verticaal opengewerkte hoofdbord, dat bovendien met verborgen steunen aan het bed is vastgemaakt, zodat het achter het bed lijkt te zweven. Ook lopen de poten van het bed taps toe en staan ze iets naar binnen, waardoor het een beetje lijkt alsof het hele bed zweeft.

Ook opvallend zijn de zachte vormen van het bed: het hoofdbord en het hele frame zijn mooi afgerond en het bed heeft een unieke uitstraling dankzij die ‘golf’ in het ontwerp. Het hoofdbord krult als het ware om je heen als je in het bed zit of ligt. Zo zorgen de rondingen voor een knus en geborgen gevoel.

Een bijzonder voorbeeld van die ronde vormen is ook het houten wiel van de Auping Noa. Dat lijkt misschien alleen toegevoegd te zijn omdat het zo mooi staat, maar het draait ook écht. Handig als je je bed om welke reden dan ook makkelijk wilt kunnen verplaatsen.

Auping Noa bed
Foto: Auping

Heel veel varianten

Het bed is verkrijgbaar in zes beitskleuren, die volgens de Scandinavische traditie gebaseerd zijn op zachte, rustige kleuren uit de natuur:

 • Balanced oak
 • Midnight black oak
 • Soft white oak
 • Chocolate brown oak
 • Dark blue oak
 • Chalk grey oak

Met deze kleuren als basis kun je je eigen unieke uitstraling creëren door combinaties te maken met dekbedovertrekken en accessoires in verschillende structuren en kleuren, zoals het bijbehorende multifunctionele tafeltje.

Auping Noa bed
Foto: Auping

De Auping Noa is te combineren met:

 • 2 hoofdborden (opengewerkt of dicht)
 • Alle Auping matrassen (tip: het Evolve-matras van Auping is het eerste volledig circulaire matras ter wereld)
 • Een Auping Smart base (verstelbare spiraalbodem met slimme functies zoals een slimme wekker en anti-snurkfunctie)

Ook is het bed er in verschillende formaten: als eenpersoonsbed, als ‘daybed’, als twijfelaar en als tweepersoonsbed.

 • Breedtes: 80 / 90 / 100 / 120 / 140 / 160 / 180 / 200 cm
 • Lengtes: 200 / 210 / 220 cm
Auping Noa bed
Foto: Auping

Over de designer

De Auping Noa is ontworpen door de Deense designer en architect Eva Harlou, die in Kopenhagen woont. Ze studeerde af aan de Arkitektskolen in Aarhus. Sinds 2006 heeft ze haar eigen studio, waar ze zich bezighoudt met architectuur en design. Het Scandinavische idee van vorm en functie is duidelijk terug te zien in al haar ontwerpen.

Eva Harlou ontwerper Auping Noa bed
Foto: Auping

Bij het bed dat ze voor Auping ontwierp, wilde Eva Harlou naast het DNA van Auping ook duidelijk haar roots in de Deense architectuur laten terugkomen. Dat deed ze in de vorm van eenvoudige, functionele details, een tijdloos ontwerp en oog voor kwaliteit en duurzaamheid.

Wat mij betreft is de combinatie geslaagd – wat vind jij?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.