akilia horloges blauw

Nieuw in de Tidløs-collectie van Danish Design: 2x Akilia in lenteblauw

Tidløs is een van mijn favoriete collecties van het Deense horlogemerk Danish Design. Het Akilia-horloge uit deze collectie is inmiddels uitgegroeid tot een echte klassieker – maar dan wel met een eigentijdse uitstraling. Voor deze zomer krijgt de Tidløs-collectie er twee nieuwe aanwinsten bij, allebei in een heel andere kleur blauw. Welke vind jij het mooiste?

Tip: kijk als je op zoek bent naar Scandinavische kleding of accessoires zeker even op de website van Afound. Daar vind je altijd hoge kortingen op merken als H&M, H&M Home, & Other Stories, ARKET, Monki, Weekday en COS. Zo bespaar je tot wel 70% op kleding, accessoires en schoenen. Ik heb er al een paar keer heel voordelig mooie Scandinavische kleding op de kop weten te tikken.

Blauw als zomerkleur

Zelf denk ik bij zomer misschien eerder aan de kleur geel. Maar eigenlijk is blauw best een heel toepasselijke kleur voor zomerse dagen: een strak blauwe lucht (of juist met een paar van die mooie schapenwolkjes erin voor het contrast) en het blauwe water van een verkoelend meer of de zee bijvoorbeeld. Daarnaast schijnt de kleur blauw te staan voor stabiliteit, vertrouwen, rust en ‘wolkeloos’ denken. Nou, dat kunnen we allemaal wel een beetje gebruiken op dit moment, denk ik.

Akilia Medium French Blue

De Akilia Medium French Blue vertegenwoordigt een nieuwe generatie van de Akilia-familie. Het lichte blauw doet me denken aan dagen waarop de felle zon alles lichter maakt. Deze kleur is goed te combineren met neutrale kleuren, maar ook met camel en olijfgroen. De Akilia Medium French Blue heeft een leren bandje en een edelstalen kast.

akilia horloges blauw
Foto’s: Danish Design via So PR

Akilia Medium Navy Blue

Persoonlijk ben ik helemaal weg van de horloges van Danish Design met een wijzerplaat in de kleur navy. Ik vind ze er zo lekker stoer uitzien. Bij de Akilia Medium Navy Blue is die kleur gecombineerd met glanzend zilver. De navy wijzerplaat is ‘sunburst’. Er zitten een glinsterende, zilverkleurige kast en een schakelband van edelstaal omheen. Een beetje bling dus, en dat geeft dit horloge behalve een stoere ook een beetje een chique uitstraling.

Mijn keuze zou op de donkerblauwe vallen. En welke vind jij de mooiste?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.